h i r d e t é s

Strandidőt tartogat az utolsó nyári hétvége

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Strandidőt tartogat az utolsó nyári hétvége

2015. augusztus 29. - 07:57
0 komment

 

Augusztus utolsó hétvégéjén a napsütésé lesz a főszerep, ráadásul országos strandidőre van kilátás.

Érdemes kihasználni, ugyanis a jövő hét közepén érkező hidegfront mögött tartósan hűvösebbre, csapadékosabbra fordul az idő.

Részletes előrejelzés

Az országos tisztifőorvos augusztus 29., szombat 0 órától szeptember 1., kedd éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. (MTI)

Elsőfokú riasztás van érvényben szinte az egész Dunántúlon és az Alföldön a magas szintet elérő parlagfű koncentráció miatt. (MTI)

Ma délelőtt a hajnali köd- és párafoltok mindenhol megszűnnek, a szikrázó napsütést csak néhol szűrheti némi fátyolfelhőzet. Délután országszerte sok napsütésre számíthatunk, csak néhol jelenhet meg kevés felhő az égen. Csapadék nem várható. Mérsékelt, gyenge változó irányú szél mellett 29, 34 fokig melegszik a levegő.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

Vasárnap a sok napsütés mellett felhő is alig lesz az égen. Csapadék nem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn gyengén fátyolfelhős időre van kilátás, továbbra is kánikula várható. Csapadék nem lesz. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 29, 34 fokra számíthatunk.

Kedden eleinte zavartalan napsütésre készülhetünk, majd délután már többfelé megnövekszik a fátyol- és a gomolyfelhőzet is. Csapadék nem valószínű. Megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között alakul.

Szerdán délelőtt még több órára kisüt a nap, napközben azonban egy hidegfront hatására északnyugat felől megnövekszik a felhőzet. A nap második felében a front mentén záporokra, zivatarokra is készülni kell. Megerősödik az északnyugati szél. 20, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, inkább csak délután lehetnek hosszabb napos időszakok. Többfelé várható eső, zápor, keleten néhol zivatar is. Erős lesz az északi szél. 22, 27 fokra számíthatunk.

 

idojaras.hu


 

h i r d e t é s