fbpx Stratégiák, taktikák | CIVILHETES

h i r d e t é s

Stratégiák, taktikák

Olvasási idő
8perc
Eddig olvastam

Stratégiák, taktikák

2021. június 07. - 12:24

 

Járványkezelés. Fudan, Alapítványok. Gyurcsány. Ütközőpontok a választási kampányban.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

1./ Orbán a kormánynak a közvélmény jelentős része szemében és persze ténylegesen is embertelen és katasztrofális jarványkezelését, mely akár a választási vereséget is jelenthette volna számára, pillanatok alatt kommunikációs győzelemmé változtatta, azzal az egyszerű trükkel, hogy oltási kampányt indított.

Elhitette a publikummal, hogy legyőzi a járványt.
Megint csak egy szemernyi igazságmagot fújt tele/föl orbitális hazugságokkal, és végső soron hazardírozik.
Mert az oltással, minthogy az oltakozási kedv ötmilliónál megállt, félúton csendeskén felhagyott. Ne népszerűtlenkedjünk! Ha a publikum zaklatásnak veszi, hagyjuk abba!

Az igazságtartalom annyi, hogy pillanatnyilag valóban az átoltottság látszik az egyetlen hatékony védelemnek.
Csakhogy a félbehagyott, végig nem vitt oltási kampány nem jelent átoltottságot!
A beoltottak zöme, a lakosság kb. harminc százaléka egyetlen oltást kapott, (csak elenyésző hányada kettőt, a többiek egyet sem), ami érdemi védelmet nem jelent, viszont a nyitással sokakban elhitette ennek ellenkezőjét.
Ennek folytán a járvány eszkalálódásának esélyét valószínűséggé növelte, és csak imádkozhat azért, hogy ez ne következzék be.

Mindenesetre erre is felkészült. Annak érdekében, hogy a foci EB-t telt házak előtt megrendezhesse, és a lakosságot, legalábbis annak számára fontos felső középosztálybeli szegmensét nyáron nyaralni engedhesse az Adriára, és általában felismerve, hogy a népnek elege van a zárlatból, minden óvatosságot feladva ki akar özönleni a placcra, Orbán azt harsogja, hogy vége a harmadik hullámnak. Ennek folyamatos kommunikálására Merkelytől Győrfi Pálig és a vránai perjelig mindenkit bevetett.

Ha mégis beüt a krach (szerintük nem fog, de legkorábban ősszel), az egy új hullám, új kihívás. Ami semmit nem von le az eddigi győzelmeim értékéből, kezit csókolom!

(Kitérő a járvány egy másik, csendesen elkussolt vonatkozásához: Balázs 27 éves, évek óta a svájci-német határ német oldalán dolgozik bármixerként egy etető-itató, éjjel diszkó és bár címszó alatt működő műintézményben, melybe özönlenek a svájciak, a számukra olcsóbb árak miatt. Az ottani zárlat miatt októberben bezártak. A tulaj senkit nem bocsátott el: egyszer újra nyitunk! Az alkalmazottak a német kormánytól a zárlat első három hónapja alatt a teljes fizetésüket, utána, a zárlat teljes további tartamára a fizetésük 80%-át megkapták.
A tulaj-vállalkozó pedig az előző évi árbevétele 70%-át.)

2./ Fudan óriási, zúgó füles Orbánnak.
Szerintem elszámította magát, most tűzoltásra kényszerül a rák két ollója közé szorulva (az ellenzék és a budapesti közvélemény nyomása, illetve a kínaiakkal már aláírt megállapodás, általában a kínai elvtársak nyilvánvaló ösztökélése miatt).
Biztos, hogy ilyen elemi erejű tiltakozásra, a rendkívül ügyes ellenzéki reagálsára nem számított.

Karácsonyék igazi szellemes, kukturált, európai megoldással (az utcanév-adás ügye) tust vittek be neki (ami miatt a kínaiak nyilvána szőnyeg szélére állítják), és erre egy ilyen Orbán-féle színtársulatnak ugyanúgy nincs válasza, ahogy az ellenoldalnak nincs válasza Orbánék mocskos, hatalommal visszaélő, alpári, hazug húzásaira (kölcsönösen hiányzik a fogalomtárukból).

A tüntetés is rátett egy lapáttal, melyet kínjukban először megpróbáltak elhallgatni, csak útlezárásokat említettek, indok nélkül, aztán Dömötör Csaba előállt a farbával: a tüntetés Orbán mellett, a nyitás és az oltási kampány miatt volt.
Ez nem először a sifonérból előkapott, ócska, átlátszó, szín tiszta Rákosi-duma, melynek a fotókon szereplő feliratok, a közvetlen utcai tapasztalat szögesen ellentmond.
Kifejeztetten kínos! Persze a köztévéből ki lehet satírozni a táblákat, és a falusi ember nem volt Pesten. Csak a Kossuthot hallgatja csak a köztévét nézi. Azzal mindent, ezt is el lehet hitetni.

Fudan ügyben az ellenzék másik ügyes húzása a vidékiek bevonására tett kísérlet, annak folyamatos kommunikálásával, hogy a vidéki diákok kollégiumi elhelyezését teszi a kormány lehetetlenné. Kérdés, Budapesttől milyen messzire jut el a hangjuk.

Nagyon tetszett, az utcaelnevezéshez illő húzás volt, hogy kölcsön kérték a CÖF-től a "Nem leszünk gyarmat"-molinót. Nem adták.

A kínai párvezető-elnöknek írt levél inkább csak arrra szolgál, hogy Orbánnak kellemetlen perceket szerezzenek vele. Egy főpolgármester és egy ellenzéki grémium nem diplomáciai (tárgyaló) partner egy világhatalom elnökének. De gutaütés-képzőnek megteszi.

Mindenesetre Orbán hamar túllépett Dömötör idióta magyarázkodásán.
Gulyás bejelentette, hogy a kormány támogatja a fővárosiak népszavazását Fudan ügyében.
Nocsak! Engedünk? Egy frászt! Ezzel fölöslegessé teheti az ismétlődő tiltakozó felvonulásokat és egyéb akciókat, melyek ugyan a nyári uborkaszezonban nagy eséllyel leállnának, de ősszel, télen folytathatók. Akkkor meg már közelednek a választások.
Játszhatja (főleg az Unió előtt, de belső fogyasztásra is) a demokratát, aki meghajol a népakarat előtt.
Arról hallgatnak, hogy valóhában mér aláírták a mindkét félre kötelező megállapodást Kínával. Annak összes nemzetközi jogi, kártérítési és egyéb kötelezettségével együtt.
Végül pedig egy aprócska félmondat: 2023-ban!
Ami az egészet közröhejjé és komolytalanná teszi. De a szalagcímek egy részéről a dátum: az értelmetlen, a jóval az esemény utáni tabletta-dátum hiányzik.

Márpedig 2023-ban már minek? Addigra minden eldől. Fudannal és Orbánnal kapcsolatban is.
Gulyás szerint azért kell két évet várni, mert a Fudan Egyetem ügyében még semmi nem tisztázott: a részletekben, a beruházás költségeiben a beruházások terveiben sem. Tehát addig nincs miről népszavazni!

Akkor, kezit csókolom, szándéknyilatkozat helyett miért kellett szerződést aláírni, főképp pedig: parlamenti döntést hogy lehet az ügyben a héten hozni?

Mindenesetre Orbán ez ügyben a pillanatnyi kellemetlenség mellett (így,vagy úgy végső soron a fővárost érintő ügy, és valójában szerintem Pestet régen föladta, marad a dipolomáciai letolás Hszi Cen elvtárs részéről) nem nagyon izgatja magát.

Ha megnyeri a választást lesz Fudan, ha elveszti, feltehetően nem lesz.
Akkor viszont teli szájjal ordítani fogja, hogy az új kormány milyen anyagi károkat okoz a szerződés felrúgásával az országnak. Lám, lám, alkalmatlan kártevők!

Fudan ügyével még egy baj van. Annyira eluralta most az ellenzék akciózását, hogy szépen elcsöndesült a szerintem sokkal fontosabb ügy: az egyetemek alapítványi kézbe adása.
Félő, hogy a felsőoktatás átrohasztása elleni tiltakozás ugyanúgy el fog halni, mint történt a CEU, az MTA, az SZFE ügyében. Ez is Orbán kezére játszik.

3./ Várható volt, hogy Orbán kampányának központi eleme Gyurcsány, az öszödi beszéd, a 2006-os zavargások, a gumilövedékek ügye.

Teljes gőzzel beindultak. Öszödi beszéd így, öszödi beszéd úgy. A csapból is ez folyik. Gyurcsány, a szemkilövő (egyéb egyetemes gaztettei mellett).
Aki az egész ellenzéket zsinóron rángatja. (Hát persze: így lehet kitejeszteni az eseményekben való részvételt, bűnösséget a tizenöt éve még iskolás korú mai ellenzéki vezetőkre is!)

Varga Judit könnyekig meghatva bejelentette, hogy hatvanhárom ember, a rendőrterror áldozata kártérítést kap.
Vajon kik lesznek ők, Révész Máriusz biztosan, Meg a tévé székháznál gyújtogató, randalírozó békés tüntetők egy része is.

A Parlamentben pedig minden közlopásra, alapítványozásra vonatkozó kérdést a gumilövedékekkel hárít Schanda és Menczer, meg többi hasonszőrű többi kormány-pankrátor.
Jó, mi? Annyira jó, hogy a választási kampány elé időzített, sebtiben tető alá hozott, történelemhamisító propaganda/játékfilm szülőatyja, Kálomista Gábor is nagyon szellemesen nyilvánult meg: nem az a közpénz, amit ő kap, hanem amit gumilövedékek beszerzésére fordítottak!

Mindenesetre erre a kampányra, mely főleg a vidék számára, akik nem voltak jelen, nem rémültek halálra Orbán puccskísérlete miatt, egy új ötvenhattá magasztosítja föl 2006-ot, az ellenzéknek nincs érdemi válasza. Még a legjobban teszi – zömmel ezt teszi –, ha hallgat.
Mert akkor, azon frissiben kellett volna kitépni ezt a kelevényt, és Orbánt államellenes szervezkedés vádjával eltávolítani a közéletből.

Én tehát úgy vélem, hogy kommunikációs stratégiák és taktikák ügyében, összességében Orbán áll jobban.
Mint általában. Ahhoz nagyon ért. A járvány tombolása az, ami megint boríthat ezen. Amítől viszont az Isten mentsen meg minket!

Kétségtelen viszont, hogy az ellenzék – tíz év késéssel – magára talált, és most először kormányváltó eséllyel ügyködik.

Hogy Orbának a teljes törvényhozási hatalom eszköztára mellett, a korlátlan osztogatási- és kommunkikációs lehetőségeken kívül mi lehet még a kezében, a fejében, arról – végezetül – egy friss hír, egy hasonszőrű, akolbéli harcostárs-cimbora háza tájáról:

A Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője szerint a Netanjáhút megbuktatni képes koalíció megszületése után hasonló helyzet állt elő, mint amikor az izraeli joboldali szélsőségesek meggyilkolták Jichák Rabin miniszterelnököt.
(Aki nem tud róla: ez volt jelentőségében a helyi Kennedy-gyilkosság, mely végső soron taccsra tette a baloldalt.)

Netanjáhúnak egy-két ellenzéki képviselő megvásárlásán kívül egyetlen eszköze maradt, hogy megmentse a hatalmát: polgárháborús állapotok teremtése, az arabok provokálása egy újabb konfliktus kirobbantása érdekében, és végső eszközként merényletek ellenzéki vezetők ellen.
Mindezt Netanjáhú a szabad véleménynyilvánítás körébe utalja.

Máris megfélemlítő tüntetéseket szerveznek parlamenti képviselők lakása elé, ellenzéki vezetők képeit égetik nyilvánosan, rabbik izgatnak az Istentagadók ellen, Jeruzsálem arablakta óvárosát is érintő, azon áthaladó tüntetést szerveznek az országot az arabok kezésre átjátszani kívánó ellenzék ellen, polgárháborús fenyegetésekkel bombázzák a lakosságot, ha az ellenzéket támogatná.

Nem kérdés, hogy Netanjáhú polgárháború árán is ragaszkodik a hatalmához.

Nálunk az 5. számú párttagkönyv tulajdonosa, meg a CÖF fenyegetőzik ilyesmivel. Egyelőre csak ők.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s