h i r d e t é s

Szakállat növeszt a tatabányai abroncsgyár

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szakállat növeszt a tatabányai abroncsgyár

2019. november 14. - 13:28

 

Minden dolgozóját arra bíztatja a Bridgestone, hogy dobja el a borotváját és növessze meg arcszőrzetét novemberben. 

Az abroncsgyártó így igyekszik rávenni a több mint 1000 férfi dolgozóját, hogy vegyenek részt az egyik leggyakoribb daganatfajta, a prosztatarák szűrésén. 

A november a prosztatarák elleni harc hónapja az egész világon. A megbetegedés a férfiakat érintő egyik leggyakoribb rákfajta: csak Magyarországon évente átlagosan 1500-an halnak bele a későn diagnosztizált kórba. A Bridgestone éppen ezért idén novemberben is nagy hangsúlyt fektet a betegség elleni küzdelemre.

A hónap során a vállalat összesen nyolc alkalommal biztosít lehetőséget a dolgozói számára, hogy ingyenes PSA szűrésen vehessenek részt. Ez a típusú szűrés azért is különleges, mert fájdalommentesen, mindössze egy csepp vérből kimutatható a megbetegedés. 

Az abroncsgyár a már korábban nagy sikert aratott szakáll- és bajuszszépségversennyel igyekszik a férfi dolgozóit ösztönözni a vizsgálatokon való részvételre. A Bridgestone az esztétikus arcszőrzetekre is figyelmet fordít: november végén a környék legjobb borbélyai veszik kezelésbe a kampány végére rendezetlenné váló szakállakat.

Családbarát munkahelyként egyfajta kötelességünk, hogy az itt dolgozók egészségével törődjünk

 - mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója. 

A mellrák elleni harc hónapja után most a férfi dolgozók kapják a főszerepet. 

A Movember során igyekszünk a lehető legtöbb dolgozónkat megszólítani, a szűrés fontosságát hangsúlyozni. Célunk, hogy a munkavállalóink számára magától értetődő legyen, hogy aktívan részt vesznek a megelőzésben és ennek eléréséhez a játék és humor eszközeit is használjuk.

 


 

h i r d e t é s