h i r d e t é s

Százezer forint a minimumnyugdíj a lengyeleknél

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Százezer forint a minimumnyugdíj a lengyeleknél

2020. szeptember 13. - 18:26

 

Magyarországon 28 500 forint.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A minimális nyugdíj összege jövőre is emelkedik Lengyelországban, miközben Magyarországon 2008 óta változatlan. Az ottani kisnyugdíjasok sokkal jobban járnak, mint az itteniek.

Ellentétben Magyarországgal, Lengyelországban már megegyezett a kormány az érdekvédelmi szervezetekkel a jövő évi minimális nyugdíj mértékéről.

A Stanislaw Szwed munkaügyi miniszterhelyettes azt mondta, hogy jövőre a minimális nyugdíj 50 zlotyval emelkedik, és bruttó 1250 zloty (100 ezer forint) lesz - tudósított a Business Insider Polska. Magyarországon 2008 óta változatlanul 28,5 ezer forint a nyugdíjminimum, aminél kisebb összeget az öregségi nyugdíjra jogosultak nem kaphatnak.

- Azt akarjuk, hogy a legalacsonyabb nyugdíjak, úgy, mint eddig, emelkedjenek. Különösen a legszegényebb időseké, akiknek segíteni kell - mondta a miniszterhelyettes. - Szeretnénk többet is adni, de a költségvetés helyzete ennyit tesz lehetővé.

Az idősek Lengyelországban 2021 májusában, az elnökválasztás előtt 13. havi nyugdíjat kaptak az akkori minimálnyugdíj értékében. (napi.hu)


 

h i r d e t é s