h i r d e t é s

Szegeden terjeszkedik a Lufthansa Systems Hungária

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szegeden terjeszkedik a Lufthansa Systems Hungária

2019. november 12. - 14:32

 

A Lufthansa-csoporthoz tartozó Lufthansa Systems leányvállalata Budapest után hamarosan megnyitja új irodáját Szeged belvárosában. A légiközlekedéshez nélkülözhetetlen szoftvereket fejlesztő vezető informatikai vállalat 10-15 fővel indítja el szegedi működését, és a tervek szerint évente 15-20 fővel bővül az iroda létszáma, hogy megmaradjon a budapesti központra is jellemző családias környezet.

A kép illusztráció! - Forrás: Wikimedia Commons

Jövőre lesz huszonöt éve, hogy a Lufthansa Systems – éppen Magyarországon - létrehozta első külföldi leányvállalatát. Mivel hazánk remek informatikai szakembergárdával rendelkezik és informatikai felsőoktatásunk világszínvonalú, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország meghatározó szerepet játsszon a vállalat stratégiájában. Szegedre a földrajzi elhelyezkedése mellett azért is esett a választás, mert a város egyetemén kiváló az informatikus-képzés. Ennek köszönhető az is, hogy a Lufthansa Systems Hungária a közelmúltban kutatás-fejlesztési együttműködést kötött az egyetem informatikai karával.    

A cég jelenleg mintegy 450 informatikai szakembert foglalkoztat Budapesten, akik több mint 300 légitársaság számára fejlesztenek, tesztelnek és üzemeltetnek olyan informatikai alkalmazásokat, amelyek biztonságos és hatékony repülőgép-üzemeltetést tesznek lehetővé. Ezen szoftverek közé tartoznak a légi és földi személyzet, valamint a légiforgalmi irányítók által használt alkalmazások, valamint a repülőjegy-értékesítés teljes folyamatát végigkísérő digitális megoldások. A vállalat szegedi kollégái a tervek szerint ezeknek a termékeknek a fejlesztésén és tesztelésén dolgoznak majd. A Lufthansa Systems Hungária jelenleg Java- és frontend-fejlesztők, valamint data engineerek jelentkezését várja nyitott pozícióira.  


 

h i r d e t é s