h i r d e t é s

Szergej Lavrov szerint Ferenc pápa keresztényietlen

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szergej Lavrov szerint Ferenc pápa keresztényietlen

2022. december 02. - 09:10

Miután a pápa egy hétfőn megjelent interjúban megemlítette, Oroszország "legkegyetlenebb" katonái közül néhányan etnikai kisebbségekhez tartoznak, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter most "keresztényietlennek" nevezte a katolikus egyházfőt.

Ferenc pápa - Forrás: deathpenaltyinfo.org és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter - Forrás: MTI/EPA-KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

"Ferenc pápa béketárgyalásokra szólít fel, de nemrég egy érthetetlen, teljesen keresztényietlen kijelentést is tett, amelyben két orosz nemzetiséget sorolt be valamilyen kategóriába, amelyektől atrocitások várhatók a konfliktusban" - mondta Lavrov televíziós nyilatkozatában a Politico beszámolója szerint.

Fájlalta, hogy Oroszországot azzal vádolják, háborús bűnöket követett el Ukrajna lerohanása során. Természetesen ez nem segíti a Szentszék ügyét és tekintélyét - tette hozzá Lavrov.

Ferenc pápa az America című jezsuita magazinnak tett nyilatkozatában mondta azt, hogy az orosz hadsereg "legkegyetlenebb" katonái közül néhányan "nem az orosz hagyományokhoz tartoznak", hanem olyan kisebbségekhez, mint "a csecsenek, a burjátok és így tovább". Előbbiek jellemzően muszlimok, utóbbiak főként buddhista vallásúak.

A Vatikán honlapját kibertámadás érte a napokban, miután a pápa bírálta Oroszországot. (Portfolio)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky