h i r d e t é s

Szeszélyes idő érkezik, felhős ég mögé bújhat a nap, szemerkélő esővel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szeszélyes idő érkezik, felhős ég mögé bújhat a nap, szemerkélő esővel

2020. május 13. - 06:17

 

Szerdán délelőtt tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, szórványosan eső, zápor is lehet. - írja az idojaras.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Délután változóan, többször erősen felhős lesz az ég, időnként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Élénk lesz az északkeleti szél. Kora délután 12, 17 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán is változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek, intenzívebben a nap első felében. Lehet, hogy a fejfájása még estére sem szűnik meg! - írja a meteoklinika.hu.

Szerdán az erősen változékony időben kettősfronti hatás érvényesül, intenzívebben a dunántúli területeken. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, az előző napok hasonló humánmeteorológiai helyzetében is kimerült a szervezete. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhatnak, számukra is sok pihenés javasolt. Országszerte fejfájást, keleten migrént tapasztalhat, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. Az élénk szél fokozhatja a tüneteket, és ingerlékennyé, nyugtalanná is válhat emiatt. 

A csapadékos tájakon felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

Az UV-sugárzás a sok felhő miatt nem lesz számottevő. A változékony idő jót tett az allergiásoknak, jelentősen csökkent a pollenterhelés. Jelentős romlás sem várható még ebben pár napig, inkább csak a hétvégétől.

A közlekedést többfelé nehezíthetik nedves útszakaszok, amik területén jelentősen megnövekszik a féktáv. Tartson nagyobb követési távolságot, illetve vezessen a megszokottnál is lassabban, óvatosabban!

Vezető tünetek a mai napon: migrén, fáradékonyság, koncentrálási problémák. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s