h i r d e t é s


Szijjártó barátja és a Fradi főnöke négymilliárdért kampányol tovább a budapesti olimpiáért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó barátja és a Fradi főnöke négymilliárdért kampányol tovább a budapesti olimpiáért

2016. december 28. - 18:32
0 komment

 

Megállíthatatlanul szórják a pénzt a budapesti olimpiai tervekkel kapcsolatos kommunikációs közbeszerzéseken - írja az Index

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A ma megjelent értesítő szerint egyedüli ajánlattevőként a Humán Telex Reklám Tanácsadó és Szolgáltató Kft., valamint a Mindshare Médiaügynökség Kft. kapta meg a lehetőséget, hogy 3+1 milliárd forintból megtervezze és lebonyolítsa a Társadalmi párbeszéd az olimpiáért 2017-es kampányait. 

A két cég idén augusztusban már kapott 900 millió forintot a budapesti olimpiai álmok 2016-os népszerűsítésére (négy és fél hónapra), úgyhogy a mostani sikeres közbeszerzés azt jelenti, hogy másfél év alatt közel ötmilliárd forintot költhetnek el a cél érdekében. 

Érdekesség, hogy a mostani elnyert pályázat kiírásakor még úgy tűnt, hogy ha négy és fél hónap alatt 900 millióba kerül az olimpia népszerűsítése, akkor a 2017-es teljes évre 2,5 milliárd forint lehetne a keret, de idő közben kicsit felmentek az árak vagy jövőre több feladata lesz kommunikációs cégeknek, mint idén. 

A Humán Telex Kft. egyik tulajdonosa és ügyvezetője Orosz Pál, aki a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója. A Mindshare Médiaügynökséget pedig a sajtóban Kuna Tiborhoz kötik. Az állami szférában a mostani kormányzati ciklus közepéig 50 milliárd forintot kommunikáltak el, ebből a hatalmas tortából aránytalanul nagy részt hasítottak ki a Szijjártó Péterrel régire visszanyúló, és bevallottan baráti viszonyt ápoló Kuna Tibor cégei. 

index.huh i r d e t é s

betöltés..

;