h i r d e t é s

Szijjártó bojkottálni akarja az ENSZ-t

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szijjártó bojkottálni akarja az ENSZ-t

2018. március 13. - 06:35

 

Aminek meggyőződésünk szerint az ENSZ többi tagja kifejezetten örülhet. Természetesen nem Magyarországgal lehet a gondjuk, hanem annak gyér külügyével. 

Bizonyára nem jöttek még arra rá, hogy igen dinnye nép tűr csak meg a nyakán egy ilyen dinnye politikust.

A viccet félretéve Szijjártó egészen pontosan azt mondta, hogy a Magyarország egészen addig bojkottálja az ENSZ globális migrációs csomagját, amíg a szervezet el nem fogadja a kormány 12 pontos álláspontját.

Ehhez viszont az kéne, hogy ezt a tizenkét pontot elfogadja Brüsszel is. Ami csak akkor lehetséges, ha mind a 28 tagállam osztja dokumentumban foglaltakat. Mert csak akkor szólalhat fel az ügyben az EU delegációvezetője.

Van egyébként egy olyan érzésünk is, hogy ez nem a nevezett pontok elfogadásáról szól, sokkal inkább arról, hogy az ENSZ és az EU 28 tagállama nem feltétlenül osztja az említett álláspontot.

Ahogy arra a Népszava is rávilágít itt nem feltétlenül a világszervezettel keres konfliktust Szijjártó, sokkal inkább a választások miatt követi az orbáni kánont.

Nem kétséges, hogy a magyar kormány mostani akciója elsősorban belpolitikai indíttatású, és nem annyira a menekült kérdésről, mint inkább a közelgő választásokról szól. Az ENSZ elleni kampányt január 19-én indították el, amikor Orbán Viktor, szokásos péntek reggeli rádióinterjújában először emelte be a közbeszédbe Soros György mellé az ENSZ-t. A miniszterelnök akkor azt mondta: „az ENSZ olyan program bevezetését tervezi, amely segíti a világméretű migrációt”.

Meglehet, Orbán Viktor retteg attól, hogy előbb, mintsem utóbb egy üres ország miniszterelnöke lesz, mert a nép egyik része kivándorol, a másik éhen hal, de azzal semmiképp nem oldja meg a problémát, ha kiutáltatja a magyarokat mindenhonnan. Azzal sokkal jobban javítaná a renoméját, ha a külügyminiszteri székbe ültetett kakaduját a kutyák elé vetné.

Ami az ENSZ-t illeti, az ő működésükre semmilyen hatással nincs a magyar kormány kakaskodása, fordítva viszont erőteljes a függésünk.


 

h i r d e t é s