h i r d e t é s

Szijjártó Junckert próbálja lejáratni

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szijjártó Junckert próbálja lejáratni

2019. április 23. - 10:36

 

Csak azért, mert Juncker a közelgő európai parlamenti választások kapcsán hangot adott aggodalmának, hogy álhírekkel igyekeznek „néhányan” szabotálni a folyamatot. Persze ezzel nem sok újat mondott, itthon már a könyökünkön jön ki a kormány hazug uszítása. Az néhány tucat szerencsétlen, akiket józansággal vert meg a balsors már jó előre izolálta magát a Fidesz szektaszerű agymosása ellen.

Mindenesetre Jean-Claude Juncker úgy gondolja – ha megkésve is – elérkezett az idő, hogy végre felvegyék a kesztyűt az álhírekkel, avagy fake news hadjárattal szemben. És mily meglepő, Orbán Viktor tevékenységét kiemelt helyen említette. Bár mi mást várhatunk Vologya Putyin pincsijétől?

Kifejtette, hogy EU-tagállamok kormányainak részéről is tapasztalható igyekezet az EP-választás befolyásolását célzó manipulációra. Nemcsak Oroszország, hanem EU-s tagországok is megpróbálják fake news révén terelgetni a választói akaratot egy bizonyos irányba.

A Berliner Morgenpost beszámolója szerint az Európai Bizottság elnöke Orbán Viktor magyar kormányfőt említette példaként. Mint mondta, Orbán azt állítja, hogy őt terheli a felelősség a brit EU-tagság megszüntetéséért (Brexit), pedig meggyőző bizonyítékok szólnak ennek az ellenkezőjéről.

A magyar kormány azt is állítja, hogy én vagyok a hibás Európa kelet-nyugati megosztottságáért, holott a bizottság mindent megtett ezeknek az árkoknak a betemetéséért

– mondta Jean-Claude Juncker. /24.hu – Juncker: Orbán Viktor álhírekkel befolyásolná az EP-választást/

Természetesen nem maradhatott kommentár nélkül Juncker interjúja, a feladatra mégsem biztos, hogy a legszavahihetőbb ember vállalkozott. Szijjártó Péter ugyanis többnyire csak rontani tudott a kialakult helyzeteken. Pontosabban, soha nem volt olyan eset, amikor Szijjártó eredményes munkát mutathatott fel. Nem véletlenül ültette Orbán külügyminiszteri pozícióba. És arra is hiába várunk, hogy éppen ez alkalommal jön meg emberünk esze.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy az európaiakat nem kell terelgetni, ahogy azt Jean-Claude Juncker gondolja, ez a külügyminiszter megfogalmazása szerint az emberek lenézése. Az európai emberek pontosan tudják, hogy mit akarnak, és a májusi választáson el is fogják mondani – tette hozzá.

Tény viszont, hogy Jean-Claude Juncker európai vezetőként megbukott

– jelentette ki a magyar tárcavezető.

A briteket nem tudta bent tartani a közösségben, a migránsokat pedig nem tudta az uniós határokon kívül tartani

– közölte Szijjártó. /24.hu – Szijjártó: Juncker megbukott/

Különös gondolat a „terelgetésről” annak tükrében, hogy éppen Juncker mutatott rá az álhírek károsan manipulatív voltára. Egy olyan orszák külügyminiszterétől, amelynek vezetője

totális kontrollmániában szenved.

Ami a briteket illeti, meglehetősen durva csúsztatásról van szó tekintve, hogy többmillió brit állampolgár követeli az angol parlamenttől a brexit leállítását.

Végső soron az egyetlen dologban részben igazat kell szavazunk Szijjártónak. Azzal, hogy Jean-Claude Juncker nem szégyenítette meg idejében nagy nyilvánosság előtt a kakaskodó Orbánt, mint stratéga, és mint politikus egyaránt megbukott.


 

h i r d e t é s