h i r d e t é s

Szijjártó kairói repülőútján 5,5 millióba került a fedélzeti étel- és italfogyasztás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Szijjártó kairói repülőútján 5,5 millióba került a fedélzeti étel- és italfogyasztás

2023. február 07. - 10:58

A Honvédelmi Minisztériumtól kapott adatokból kiderül, hogy összesen 644 millió forint költséget tüntetett fel a tárca Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Novák Katalin repülései után, írja az Átlátszó.

Szijjártó Péter - Forrás: Szijjártó Péter Facebook oldala

A lap összesítése szerint 644 millió forint költséget tüntetett fel a tárca Orbán Viktor, Szijjártó Péter és Novák Katalin repülései után, de sokszor nem számoltak fel üzemanyagköltséget: a 223 útból mindössze 51 esetben szerepel üzemanyagköltség, több útnál egyszerűen hiányzik az üzemanyagár, gyakran pedig nulla forint szerepel, mintha ingyen lett volna.

Viszont a delegációk fedélzeti ellátása rengeteg pénzbe került, az adatokból kiderült, hogy Szijjártó Péter a külügyminiszter kairói repülőútja alkalmával 5,5 millió lett a fedélzeti étel- és italfogyasztás, ehhez jött még az internetezés 6,8 milliós költsége.

A tárca egyébként ennél az útnál sem tüntetett fel üzemanyagköltséget.

Volt viszont ennél nagyobb költségű internetezés is: egy Külügyminisztérium által megrendelt NurSzultán – Bishkek – Taskent – Isztambul – Varsó körúton 12,5 millió forintos internetköltséget tüntetett fel a minisztérium.

A honvédelmi tárca által kiadott adatsorban Orbán Viktor tavaly nyári amerikai útjára csupán 25,7 millió forint kiadást írtak, holott a szakértő szerint nagyjából 57 millióba került. A miniszterelnök horvátországi útjánál ennél még kisebb összeg, mindössze 594 ezer forint szerepel, se üzemanyagköltség, se légtérhasználat, se reptéri kiszolgálás, se személyzeti napidíj, se fedélzeti fogyasztás nincs megjelölve erre az útra vonatkozóan. (24.hu)