h i r d e t é s

Szijjártó levélben oktatta ki az osztrák államfőt a Soros-tervről

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szijjártó levélben oktatta ki az osztrák államfőt a Soros-tervről

2018. május 10. - 16:09

 

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait, mert Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

Szijjártó Péter korábban szóban már elítélően nyilatkozott Alexander Van der Bellenről, miután az osztrák politikus elismerőleg beszélt az amerikai milliárdos támogatói tevékenységéről. Szijjártó Péter, levelében a migráns-politikai döntések felelősségére figyelmezteti az osztrák politikust. A politikai tanácsokat bőkezűen osztogató magyar külügy a külföldről érkező kritikát viszont nehezen viseli, a választási kampányban a magyar belügyekbe való beavatkozásnak minősítették az ENSZ felszólításait, valamint az amerikai ügyvivő sajtó-szabadságról tett nyilatkozatait is. - számol be a hirtv.hu.

Menczer Tamás közleménye szerint az elmúlt hetekben Ausztriában is a politikai viták középpontjába került a Soros-terv. A helyettes államtitkár kiemelte: Soros György maga használja a terv szót, és részletesen leírja, hogy migránsok millióit akarja behozni Európába, majd szétosztani.

Olvasható az is, hogy Soros György fel akarja számolni a nemzeti határokat, valamint szerinte az Európai Uniónak jelentős összeggel kell támogatnia a migránsok betelepítését, és ezt a pénzt a tagállamoktól kell elvonni

- áll a közleményben.

Menczer Tamás közlése szerint Alexander Van der Bellen a közelmúltban azt állította, hogy Soros Györgynek nincs köze az Európába irányuló bevándorlási hullámhoz, ezért Szijjártó Péter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv pontjait.

A levélben a magyar külügyminiszter tájékoztatja az osztrák államfőt arról, hogy Magyarországon nagy vitákat váltott ki a Soros-terv, majd a magyar emberek az áprilisi parlamenti választáson egyértelműen az ország biztonságának és szuverenitásának megvédése, és a migráció megállítása mellett döntöttek - ismertette Menczer Tamás. 

A helyettes államtitkár felidézte: a magyar külügyminiszter Alexander Van der Bellen nyilatkozata után már közölte, sajnálja, hogy az osztrák államfő Soros György és a migránsok oldalára állt.

Ha Alexander Van der Bellen egy migránsokkal elárasztott Ausztriát szeretne, akkor erről majd az osztrák választóknak kell elszámolnia. A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét

- írta közleményében Menczer Tamás.

(MTI)


 

Kommentek

h i r d e t é s