h i r d e t é s

Szomorú hír érkezett az egyedül élő nyugdíjasokról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Szomorú hír érkezett az egyedül élő nyugdíjasokról

2020. június 24. - 15:32

Magyarországon az európai átlagnál magasabb az egyedül élő, 65 éven felüli lakosság aránya - derül ki az Eurostat adataiból. - írja a napi.hu.

Az aktív, vagyis 15 és 64 év közötti uniós polgárok 19 százaléka él egyedül, ebben a tekintetben nincs különbség a nemek között. A párkapcsolatban élők aránya a nők esetében 51, a férfiaknál 48 százalék. A fennmaradó 30 és 33 százalék más felnőttekkel (például a szüleivel vagy gyerekeivel) él.

Az egyedül élők aránya 65 év felett a nők esetében 40, a férfiaknál 19 százalék az Európai Unióban. Az eltérő arányokat a nők hosszabb várható élettartama magyarázza. (Ebben az adatsorban nincsenek benne a bentlakásos idősotthonokban élők).

Magyarországon a nők 44 százaléka él egyedül, amely a 6. legmagasabb arány európai összevetésben. A férfiak esetében ez a szám 21 százalék.

Az uniós rekorder Litvánia, ahol a nőknek majdnem fele kénytelen egyedül élni, Észtországban ezzel szemben alig több mint a negyedük. A férfiak esetében Írországban élnek a legtöbben egyedül (28 százalék), Portugáliában a legkevesebben (10 százalék) - olvasható az Eurostat oldalán.

Forrás: napi.hu

napi.hu