h i r d e t é s


Sztrájk lesz a magyar Boschnál szerdán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sztrájk lesz a magyar Boschnál szerdán

2018. január 23. - 15:59

 

A Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HaDFSZ) sztrájkbizottsága január 24-én a 9 és 11 óra közötti időre figyelmeztető sztrájkot hirdetett, mivel tárgyalásos úton nem tudtak megállapodni a Bosch Magyarországgal - közölték a Napi.hu-val.

Forrás: napi.hu

A Robert Bosch Elektronika Kft. hatvani gyáránál 2017 december elején kezdődtek a bértárgyalások. Az egyeztetések január 12-ig nem vezettek eredményre, ezt követően a munkáltató a tárgyalásokat egyoldalúan lezárta.

A Bosch döntése alapján január 1-től visszamenőleg - a bértárgyalás során megtett utolsó ajánlatától eltérően alacsonyabb mértékű - béremelést hajt végre.

A munkavállalók barátságtalan lépésnek ítélték meg a munkáltató tárgyalások lezárására vonatkozó lépését, és az egyoldalú béremelésre vonatkozó döntését

- írta a HaDFSZ.

Az érdekképviselet 15 százalékos bérfejlesztést követel.

A szakszervezet elkötelezett volt a békés, tárgyalások útján történő megfelelő mértékű bérmegállapodás megkötésében. A HADFSz, kollektív munkaügyi vita keretében ismét tárgyaló asztalhoz ültette a munkáltatót, de a tárgyalások nem vezettek eredményre

- indokolta, a több mint 6 ezer munkavállalót foglalkoztató cég szakszervezete.

Lapunk megkereste a Ficzere Ferencet, a Bosch-csoport kommunikációs igazgatóját, aki a következő közleményt küldte:

"A Bosch Magyarország a januárban kezdődőtt bértárgyalások során az összes szempont és javaslat mérlegelését követően a Bosch csoport magyarországi telephelyein a munkavállalók 2018. évi bére az előrejelzéseket meghaladó mértékben, a piaci trendeknek megfelelően átlagosan csaknem 10 százalékkal emelkedik.

A béremelés mértéke vállalatonként és tevékenységi területenként eltérő, amelyet az adott vállalat eredménye is befolyásol és természetesen függ az egyéni teljesítménytől is.

Hatvanban a HADFSz (Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szervezete) és az MCDSz (Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete), valamint az egyik miskolci vállalat esetében az ÉTMOSz (Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete) nem fogadta el a béremelés mértékéről szóló döntést és 2018. január 24-én 9:00 és 11:00 közötti időtartamra a hatvani telephelyen figyelmeztető sztrájkot hirdettek, amit a cég tudomásul vesz és a jogszabályokban foglaltak szerint jár el".

napi.hu


 

h i r d e t é s

betöltés..