h i r d e t é s

Sztrájkba lépnek a görög labdarúgók

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sztrájkba lépnek a görög labdarúgók

2015. december 08. - 15:22
0 komment

A jövő héten határozatlan ideig sztrájkba lépnek a görög futballisták. A görög profi labdarúgók szövetségének keddi bejelentése szerint a demonstrációra azért kerül sor, mert a szövetség (EPO) vezetői nem tudtak megegyezni az első és a második liga képviselőivel a két évvel ezelőtti pénzügyi megállapodás meghosszabbításáról.

Forrás: fociclub.hu

Az egyezség lényege, hogy fenntartanak egy segélyalapot, amelyből azokat a játékosokat kárpótolják, akik csődbe jutott vagy pénzügyi krízisbe került csapatoknál szerepelnek - írja az MTI nyomán az Index.

Az előző szezonban a Niki Volosz és az OFI Kréta együttesét is kizárták az élvonalból pénzügyi problémák miatt. Mindkét klubot elhagyta a játékosok többsége, mert hónapokig nem kaptak fizetést.

A sztrájk a Görög Kupa - jövő kedd és csütörtök között esedékes - harmadik fordulójával veszi kezdetét és a bajnokság - jövő hétvégén rendezendő - 19. fordulójával folytatódik.

"Nincs más módja, hogy megőrizzük a szakmaiságunkat és az egzisztenciánkat. Nem kérünk mást, csak annyit, hogy alkalmazzák azt a segélyrendszert, amiben korábban megegyeztünk. Nem akarunk többet annál, amire jogosultak vagyunk" - áll a játékosok szövetségének közleményében.

 

index.hu / MTI