h i r d e t é s

Sztrájkra készülnek a postások

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sztrájkra készülnek a postások

2020. július 15. - 06:01

 

Akkora az elmaradt bérfejlesztés miatti felháborodás, hogy sztrájk lehet a vége.

A kép illusztráció! - Forrás: szmo.hu

Szombaton 11 órától tüntetni fognak a Vám utcai minisztérium előtt a postások – tudta meg az Index. A demonstrációra több mint ezer embert várnak, az elégedetlenség oka pedig az elmaradt bérfejlesztés. A szakszervezetek ugyanis 15 százalékos bérfejlesztést kértek a Magyar Postától, amely csupán egy egyszeri szenioritás alapú juttatást ajánlott fel a dolgozóknak.

A lap úgy tudja, a tüntetésnek lehet folytatása is, hiszen többen sztrájkot sürgetnek abban az esetben, ha nem közelednek egymáshoz a bérfejlesztéssel kapcsolatos álláspontok.

A miniszter hivatala elé tervezett szombati demonstráció azt jelzi, az érdekvédők készek ismét elővenni ezt a fegyvert a dolgozók érdekében, mert a Posta több mint 29 ezer dolgozóját nézve az augusztusi pluszpénz az összes bér mindössze másfél százalékának felel meg, az inflációt is bekalkulálva nem béremelést, hanem éppen hogy csökkenést jelent a Postás Szakszervezet, a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége és a Kézbesítők Szakszervezete vezetői szerint. (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s