fbpx "Szúnyogtornádó" söpör végig Kamcsatkán | CIVILHETES

h i r d e t é s

"Szúnyogtornádó" söpör végig Kamcsatkán

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Szúnyogtornádó" söpör végig Kamcsatkán

2021. július 26. - 08:16

 

Kamcsatka egén valósághű tornádó alakzatot formáznak a szúnyograjok. A helyiek szerint nem új keletű a probléma. Az év ezen időszakában mindig elsötétül az ég a rengeteg szúnyog miatt. - írja a Szabad Európa

Párjukat üldözik, azaz keresik ilyen viharosan.

Óriási a sajtóvisszhangjuk azoknak a képeknek, amelyek a Kamcsatka egét elsötétítő szúnyograjokról készültek, de a helyiek szerint nem új keletű a probléma. Az év ezen időszakában mindig elsötétül az ég a rengeteg szúnyog miatt.

A jelenség korábbi megfigyelései során, köztük egy Argentínában készült videóval, azt jegyezték meg a kutatók, hogy általában olyan helyen formálnak ilyen alakzatokat a vérszívók, ahol könnyen észrevehető „rajjelzők" találhatók a talajon, és ahhoz képest tartják meg a helyzetüket.

Az orosz utak fölött összegyűlt rajok számára valószínűleg a pocsolyák lehetnek ezek a viszonyítási pontok.

A „szúnyogtornádókról" ezúttal Uszty-Kamcsatszkban készültek felvételek, egy faluban a Kamcsatka folyó mocsaras partján, ami hírhedt a szúnyogjairól. A helyiek szerint a vérszívók olyan agresszívak, hogy még a nyári zivatarok közben sincs tőlük nyugtuk.


Szúnyogokból álló „oszlopok" a Kamcsatka folyó mocsaras partvidéki szakasza fölött

„Minden évben gondot okoznak nyáron. Most az eső után jelentek meg, de úgy tűnik, idén még a szokásosnál is többen lesznek", mondja Ponomarjov. (Szabad Európa)

„Copyright (c) 2020. RFE/RL, Inc. Az újraközlést engedélyezte: Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.”


 

h i r d e t é s

Kommentek