h i r d e t é s

Taktikázik a Penny, az Aldi és a Lidl?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Taktikázik a Penny, az Aldi és a Lidl?

2022. szeptember 17. - 07:42

Észak-Kelet-Magyarország meg sínylődik!

Az ársapkás termékeket olyan kismértékben forgalmazzák, hogy ez nekik veszteséget nem okozhat, cserébe viszont már 10-kor sem lehet kapni ezekből a termékekből. 

A napokban Fehérgyarmaton járva megpróbáltam étolajhoz és kristálycukorhoz jutni, három alkalommal jártam a Pennyben, csak az üres polcokkal találkoztam, majd végig jártam néhány kisboltot, ahol elmondták, hogy a nagykereskedők csak hosszas vita után hoznak nagyon kis mennyiségeket. 

A harmadik napon bementem a Coop üzletébe, ahol volt ár sapkás olaj személyenként egy liter, valamint kristálycukor is egy kiló fejenként. Az ársapkás termék részben vegyi úton lett előállítva, a Vénusz termék, ami jó minőségű, az 1450 Ft volt. Gondoljunk bele, hogy a kisnyugdíjasok milyen minőségű termékeket kénytelenek fogyasztani, számukra horror áron.

Ebben a térségben a nyugdíjasok jó, ha 100 ezret kapnak, a nők többnyire 80 ezer körül, palackos gáz nincs a falvakban, a boltok és kocsmák zárva, orvos vagy van, vagy nincs, de lehet esetenként jobb volna, ha nem lennének, mert az emberek a mentővel hamarabb jutnának megfelelő szintű ellátáshoz. 

Ez a helyzet az elmúlt 30 év terméke, nem most jött létre, ez a falurombolás magyar változata. Ilus néni csak annyit mondott, hogyha itt hagytak volna minket, akkor lenne még remény, de minket itt felejtettek, azután meg kiselejteztek, ha néhány nagygazda nem adna munkát, akkor itt megállna az élet és elpusztítana bennünket az enyészet.

Címkék: