h i r d e t é s

Táncórák idősebb tanárnőknek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Táncórák idősebb tanárnőknek

2023. március 12. - 16:46

Idősebb tanárnőnek fiatalabb kollégája számára küldött üzenetét tette közzé az ésatöbbi.com nevű blog, és tette föl valaki a Facebookra.

A kép illusztráció! - Forrás: Flickr

Aki akarja, elovashatja:

Van benne elhivatottság, gyerek- és szakmaszeretet, bíztatás, bor, búza, békesség!

Nagyon nemes gondolatok az idősebb tanárnőtől, aki nyilván nem a mai áldatlan körülmények közt végezte munkája döntő részét (ha egyáltalán tanít még).

Tehát:

  • bekalodázva a tankerület és egy hamis, hazug, manipulatív tanterv csapdájába,
  • a felelősséget nem vállaló (állandóan változó összetételű, gyakran elérhetetlen, vagy egymással ellentétes állásponton lévő), a pedagógusokat följelentgető szülőkkel való konfrontációkban,
  • 60-80 százalékban a tanulás iránt érdektelen diákok közt, eszközök nélkül, állandó bűnbakká téve, 30-40 fős osztályokban,
  • alkotmányos sztrájkjogától, a tervek szerint már közalkalmazotti státuszától is megfosztva,
  • állandóan, minden módon, most már majd a saját, magánhasználatú számítógépén és telefonján is megfigyelve, továbbá “minősítve” jeligére megfélemlítve,
  • rendes munkája mellett napi két óra adminisztrációval, plusz állandóan a hiányzó kollégákat tűzoltásszerűen helyettesítve nem teljesedhet ki a pedagógus, és végezhet értékes, hasznos tanító-nevelő munkát a felnövekvő ifjúság számára!

Mellesleg megalázó, egy árufeltöltő fele fizetését érő minimálbérért, melynek emelését tíz éve ígérgeti és halogatja a kormány, legutóbb 2025 szeptemberére.

Akiben mindezen mai stresszes, elviselhetetlen körülmények ellenére megmarad az elhivatottság, a hivatástudat, és azt állítja, hogy nem égett ki, hogy látja valami értelmét a munkájának, az elit gimnáziumban tanít, őrült, vagy hazudik!

Javaslom a jámbor, vak Alízkaként Csodaországban táborozó idősebb tanárnőnek, hogy ne a jelenlegi helyzetet konzerválni kívánó, "légy jó tanárnő, mindhalálig" álláspontot támogassa, és ossza meg a kollégáival, hanem ösztökélje a közönyös, mozdulni nem merő többséget arra, hogy csatlakozzon a megmozdulások résztvevőihez, mert itt nem arra van szükség, hogy hősi halált halva álljanak a vártán!

Itt a tudatosan lerohasztott, szándékosan, mellesleg hozzá nem értően megkonstruált, kontraprodultív oktatási rendszer lebontása, és új alapokon a nulláról újjáépítése az egyetlen megoldás!

Azt kell eléreni, végső soron a tudás (- és pedagógus)ellenes kormányzat felszámolásával!

Minden más álláspont csak őket szolgálja, ugyanis!