h i r d e t é s

Tavasszal felújították, most karbantartják a körúti villamosvonalat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tavasszal felújították, most karbantartják a körúti villamosvonalat

2015. október 17. - 08:41
0 komment

 

Hétvégén megint pótlóbusz jár majd a körúton a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között, mert karbantartási munkákat végeznek a tavasszal felújított villamosvonalon.

A BKK azt ígéri, ezen kívül idén már több korlátozás nem lesz a 4-es, 6-os vonalán - írja az Origo.

Karbantartási munkák és felsővezeték-építés miatt a hétvégén pótlóbuszok járnak a 4-es, 6-os villamos helyett a Blaha Lujza tér és a Széll Kálmán tér között. Ezt a szakaszt tavasszal újították fel, akkor két hónapig tartott a közlekedési káosz a vonalon.

A szakértő szerint azonban örülni kell annak, hogy a napi 400 ezer utast szállító vonalat rendszeresen karbantartják.

Tavasszal nem csak a villamospályát újították fel az Aradi utca és a Tátra utca között, a Margit hídon is elvégeztek garanciális javításokat, és a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkálatait is megcsinálták.

A munka március végétől május végéig tartott: ez idő alatt az utasok pótlóbuszokon araszoltak a körúton a Király utca és a Széll Kálmán tér között.

Felsővezetéket és víznyelőt építenek

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) válasza szerint most is több munkát hangoltak össze:

  • átépítik a troli és a villamos felsővezetékeinek kereszteződését a Dohány utcánál és a Wesselényi utcánál,
  • elvégzik a budai fonódó villamoshálózat Margit körút – Frankel Leó úti bekötés építésekor eddig elmaradt munkáit,
  • és az Aradi utcánál a villamospálya víznyelőcsatornáját is megépítik.

A BKK szerint a körúti villamospálya kiemelkedően nagy terhelése miatt van szükség arra, hogy rendszeresen karbantartsák, a kisebb javításokat kéthetente egy-egy vágányzár során is meg tudják oldani.

Örüljünk, hogy karbantartják

„Ez a világ egyik legforgalmasabb villamosvonala,rendszeres karbantartás nélkül lehetetlen lenne fenntartani a közlekedést” – mondta az Origónak Dorner Lajos. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke szerintinkább az lenne a baj, ha ezeket a munkálatokat nem végeznék el,hiszen a jelentős terhelés miatt a vonal állapota gyorsan leromlana, és azt már sokkal költségesebb lenne kijavítani.

A rendszeres karbantartás persze az utasoknak kellemetlenségekkel jár. A BKK azonban azt ígérte, hogy

a hétvégi munkákon kívül idén már nem lesz több korlátozás a 4-es, 6-os vonalán,

amelyen egy átlagos hétköznapon körülbelül 440 ezren, hétvégén pedig körülbelül 220 ezren utaznak.

Lezárják a Sibrik Miklós úti felüljárót

Hétvégén azonban nem csak a körúton lesznek munkálatok, érdemes lesz elkerülni a Sibrik Miklós úti felüljáró környékét is. Szombaton a hídon aszfaltoznak, így csak kétszer egy sávon lehet haladni.Vasárnap pedig hajnali 5 órától hétfőn hajnali 3:50-ig próbaterhelés miatt teljesen lezárják a felüljárót.

Szombaton és vasárnap rövidített útvonalon, a Blaha Lujza tértől a Kada utcáig közlekedik a 28-as villamos is. A 37A villamos pedig 7:20 és 18 óra között nem jár.

A Kada utca és az Új köztemető közötti szakaszon egész nap a 28-37-es jelzésű, a Blaha Lujza tér és az Élessarok között pedig a 37A jelzésű pótlóbusz jár majd 7:20 és 18 óra között.

 

origo.hu (Címlap: A hétvégén nem járnak majd egy szakaszon, éjszaka pedig a teljes vonalon a villamosok - Forrás: Mudra László/Mudra László)


 

h i r d e t é s