h i r d e t é s

Tiborcz és az OLAF esete – avagy mekkorát hazudhat egy vej?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tiborcz és az OLAF esete – avagy mekkorát hazudhat egy vej?

2018. április 14. - 07:47

 

Nem győz mosakodni a „királyi vő”. Jobban belegondolva van is miért, hiszen az a fele királyságot sikerült lerabolnia. Illetve a királyság a maga koldus voltában még csak megvan, de a színvonal emelésére szánt összegeknek hűlt helyét találjuk csupán.

Forrás: 168ora.hu

És bár Tiborcz István csupán a trónörökösnő férje, szép hozományt hagyott neki a kormány közvilágítási tendereken zsebre tenni. Hogy nézne már az ki, hogy Orbán Ráhel holmi földönfutó felesége legyen?

Minthogy azonban az államkassza néhány pókhálótól, meg egy kiszakadt zsáktól eltekintve üresen ásít, valahonnan ezt is finanszírozni kellett. Az uniós források addig is nagyon csábítóak voltak az igen mélyzsebű kormánytagok számára, de ezt az egy tarolást nagy kegyesen meghagyták az ifjú hercegjelöltnek. Aki aztán olyat aratott, hogy az már az EU csaláselleni hivatalának is szemet szúrt.

Legutóbb azt volt képes benyögni nagy magyarázkodás közepette, hogy ő maga kérte meghallgatását a vizsgálatot végző illetékeseknél. Állítása szerint ez nem történt meg. Aztán persze módosítani volt kénytelen állítását, mert

a „jelentésben két komplett oldal csak Tiborcz István és Hamar Endre reakcióiból áll az OLAF vádjaira, miután az OLAF megkereste őket. Sőt, nem csak Tiborcz Istvánt, de még a testvérét, Tiborcz Pétert (István testvérét – a szerk.) is megkeresték, mivel ő épp energetikai tanácsadó volt a Fejlesztési Minisztériumban”. /hvg/

Tiborcz természetesen minden elképzelhető pontatlanságba megpróbált belekötni, ezek elenyésző részét az illetékesek el is fogadták. Továbbá új vizsgálókat kért kijelölni ügyében. Hogy milyen alapon, az nem teljesen tiszta, hiszen a megbízottak nem követtek el semmit, ami feladatuk ellátása alóli felmentésüket indokolná.

Ezt követően

„az OLAF főigazgatója írásban arról tájékoztatta, új vizsgálókat nem jelölnek ki, illetve nem hallgatják meg személyesen, amivel a főigazgató szerint nem sérülnek Tiborcz jogai, mivel a magyar hatóságok előtt majd kifejtheti az álláspontját.”

Nem tudjuk, hova tart az ELIOS-ügy, de a magyar hatóságoknak igen kemény munkája lesz, hogy ebből a kamuhalmazból kimossa Tiborcz István nevét.


 

h i r d e t é s