h i r d e t é s


Tiltólista: életveszélyes termékek a magyar boltok polcain

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tiltólista: életveszélyes termékek a magyar boltok polcain

2017. szeptember 25. - 18:15

 

A hatósági vizsgálatok szerint a magyar boltokban kapható szén-monoxid-érzékelők többsége nem jelzi, vagy csak később jelzi, ha nagy a baj. Mutatjuk a legfrissebb negatív és pozitív terméklistát. - írja a penzcentrum.hu.

Forrás: penzcentrum.hu

Szeptember 15-én hivatalosan is megkezdődött a fűtési szezon Magyarországon, ami a borsos rezsiszámlák mellett sajnos egyet jelent azzal is, hogy hamarosan újra mindennapossá válnak a szén-monoxid-mérgezéses esetek. Pedig a tragédiák néhány egyszerű és könnyen betartható szabállyal megelőzhetők lennének.

A magyar háztartások közel kétharmadában van olyan berendezés, amelyből a lakótérbe szivároghat a szén-monoxid.

Ennek ellenére csak a tulajdonosok elenyésző része foglalkozik a veszélyekkel: csak minden második háztartásban ellenőrzik évről-évre az érintett berendezéseket, míg szén-monoxid-érzékelő 10 lakásból alig kettőben van

- derül ki egy korábbi felmérésből.

A legtöbb baleset például megfelelő mennyiségű szellőztetéssel elkerülhető lenne, de az is fontos, hogy a szén-monoxid-mérgezés tüneteit - fejfájás, émelygés, szédülés - ne keverjük össze más rosszulléttel. Inkább biztosra mennél?

A veszélyt egy megfelelő szén-monoxid-érzékelő azonnal jelzi!

Sajnos nincs könnyű dolgunk, ha biztonságos szén-monoxid-érzékelőt szeretnénk vásárolni. A kereskedelmi forgalomban kapható érzékelők nagy részéről derül ki ugyanis a hatósági vizsgálatok során, hogy nem felelnek meg a biztonsági követelményeknek.

A vizsgálat folyamatos, legutóbb augusztus derekán frissült a hatóság által bevizsgált szén-monoxid-érzékelők pozitív, illetve negatív listája

- tájékoztatta a Pénzcentrumot az Katasztrófavédelem (OKF). Kérésünkre a "pozitív" és "negatív" listát is csatolták válaszukhoz. Alábbi galériáinkban ezeket listáztuk. (A lapozáshoz kattints a képekre!):

Forrás: penzcentrum.hu

A hatóság által bevizsgált, és NEM MEGFELELŐNEK minősített szén-monoxid-érzékelők listája (2017.09.22.)

Forrás: penzcentrum.hu

A hatóság által bevizsgált, és MEGFELELŐNEK minősített szén-monoxid-érzékelők listája (2017.09.22.)

penzcentrum.hu

 h i r d e t é s

betöltés..

;