h i r d e t é s


Titkolják a szakorvosi várólistákat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Titkolják a szakorvosi várólistákat

2017. október 02. - 13:08

 

Olyan hosszúra nyúltak a várakozási idők az egészségügyi intézményeknél, hogy a vizsgálat vagy a gyógyítás halogatása nagyon sok esetben súlyosan veszélyezteti a beteg életét. - írja a napi.hu.

napi.hu

Van, aki több mint fél évet vár arra,hogy kiderüljön, milyen súlyos az állapota

- írja a várólistákról szóló cikke elején a Népszava. Aki teheti, a fizetős ellátást választja, de egyre többen nem kerülnek időben szakorvoshoz. Ezt követően a lap bemutatja egy ormosbányai asszony esetét.

A beteg pajzsmirigyén egy 18 milliméteres göböt találtak szeptemberben.

A miskolci megyei kórház endokrinológiai szakrendelésére két időpontot kivizsgálásra. A válasz szerint április 11-én 10 óta 45 perckor tudják fogadni. Családja nem akarta elhinni, hogy fél évig kell várnia, ami akár az életében kerülhet.

A napilap az ügy kapcsán érdeklődődött a várólistákról.

A fővárosban az endokrinológiánál egy-másfél hónap, a kardiológián hasonlóan hosszú a várakozás. A reumatológiákon másfél-két hónap. Vidéken azonban sokkal rosszabb a helyzet - nem ritka kivétel az ormosbányai asszon esete.

Ugyanakkor az intézmények vezetői arra kérték az újságírókat, hogy ne említsék kórházuk vagy rendelőjük nevét, mert utasításba kapták, hogy nem nyilatkozhatnak.

napi.huh i r d e t é s

betöltés..

;