h i r d e t é s

Titkos felvételeken pedofil papok!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Titkos felvételeken pedofil papok!

2019. május 13. - 08:56

 

Óriási botrányt és felháborodást kavart Tomasz Sekielski kétórás dokumentumfilmje, amely szombat óta lázban tartja Lengyelországot. A Ne mondd el senkinek című filmet már több mint 6,5 millióan látták.

A pap szembesül azzal, amit tett - Forrás: youtube

A film magyar felirattal (a youtube fordítja - nyelvtannáciknak nem ajánlott - a szerk.):

Tomasz Sekielski, és testvére, Marek Sekielski filmje az egyházi pedofilügyekkel foglalkozik, és egy fontos lépéssel tovább megy a hasonló témájú műveknél. 

Nemcsak bemutatják az áldozatok történetét, de rejtett kamerás felvételeken megmutatják azt is, ahogy felkeresik bántalmazójukat, és megkérdezik, miért tették ezt velük.


A még kislány Anna Misiewicz és az őt molesztáló pap.
Forrás: youtube

Ebből pedig egészen hihetelen jelenetek keletkeznek. A film elején bemutatják Anna Misiewicz történetét, aki elmeséli, gyerekkorában hogyan fogdosta, majd elégítette ki magát egy pap az ő kezét használva. Akit ezután fel is keresnek a nyugalmazott papok otthonában, Marek Sekielski pedig a nő férjének kiadva magát rejtett kamerával rögzíti az egész beszélgetést.

A pap (akinek kitakarják az arcát) nem tagad, amikor Misiewicz szembesíti azzal, mit tette vele. Az idős férfi is megrendül, és arról beszél, hogy nem lett volna szabad ezt tennie, és többek között a „férfidolgokra” hivatkozik, és arról beszél, az „apai szeretet megnyilvánulásai” változtak át fizikai vonzalommá. Misiewicz egyre határozottabban kérdezi, és a szemébe mondja, hogy a mai napig rémálmai vannak - a visszavonult pap pedig azt is elismeri, hogy másokkal is művelt hasonlókat. Majd megkérdezi a nőt, hogy miért nem fordult hozzá hamarabb, amikor még tudott volna valamit tenni. Mit adott volna, pénzt? Ezt semmennyi pénz sem tudja jóvátenni, mondja a nő. A pap meg akarja csókolni a kezét, miközben újra és újra bocsánatot kér, amit a 39 éves nő érthető módon nem akar.

És ez még csak a legelső jelenet. (444.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s