h i r d e t é s

Több ezren tüntettek Rómában a kormány migránsellenes politikája ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több ezren tüntettek Rómában a kormány migránsellenes politikája ellen

2018. december 16. - 08:33

 

Több ezer ember tüntetett szombaton Rómában a migránsok jogaiért és tiltakozva a kormány migránsellenes politikája ellen – írja az MTI.

Forrás: 24.hu

A demonstrációt az USB szakszervezet és a Potere el popolo (Hatalmat a népnek) nevű szélsőbaloldali pártszövetség szervezte. A tiltakozók közül egyesek olyan sárga mellényt viseltek, mint a hetek óta tüntető párizsiak, és voltak köztük szép számban migránsok is, akik a rasszizmus megfékezését és Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter távozását követelték, sérelmezve a migrációs jogszabályok szigorítását.

  • megszigorította a bevándorlási törvényeket,
  • kibővítette a biztonságosnak tartott államok listáját, amelynek polgárai nem jogosultak menedékjogra,
  • szigorította a humanitárius okokból adható menekültstátusz feltételeit,
  • az olasz hatóságok az eddiginél szigorúbban lépnek fel a bűncselekményt (többek közt nemi erőszakot, drogkereskedelmet, rablást) elkövető bevándorlókkal szemben,
  • meghosszabbították az illegális vagy más miatt kiutasítandó migránsok táborban tartásának idejét, megszigorították az olasz állampolgárság megszerzésének feltételeit.
  • A rendelkezésekkel átalakul az olaszországi befogadási rendszer is, és több forrás jut az illegális bevándorlók kiutasítására.

A Salvini-rendelet bírálói attól tartanak, hogy migránsok ezrei maradnak az utcán, ha a jogszabállyal összhangban kiteszik őket az államilag finanszírozott befogadóközpontokból. (MTI) / index.hu


 

h i r d e t é s