h i r d e t é s

Több fokkal az átlag felett

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Több fokkal az átlag felett

2019. december 15. - 05:59

 

Vasárnaptól intenzív melegedés várható. A jövő hét elején a 15 fokot is meghaladhatják a csúcsértékek. - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Délelőtt az ország északi részein közepesen felhős, másutt gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem alakul ki.

Délután sok napsütésnek örülhetünk, csapadék nem valószínű. Megélénkül a déli szél. 6, 11 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt változóan felhős lesz az ég, az erősen felhős és gyengén felhős időszakok egyaránt jelen lesznek. Számottevő csapadék nem várható.  Délután a déli országrészben kissé felhős, napos idő várható, az északi területen felhősebb lesz az ég, csapadék nem alakul ki. A déli szél élénk lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, a melegedés és a nagy napi hőingás intenzív tüneteket okozhat! - írja a meteoklinika.hu

Az éjszakai időszakban lehűl a levegő, emellett pára és köd képződhet, amely elsősorban a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délután helyenként a 10 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke.

A helyenként több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A melegedés hatására melegfronti jellegű tünetekre is számítani kell, általános lehet a migrén, a fáradékonyság és most intenzív és tartós panaszokra is fel kell készülni.

A sok napsütés kedvez a hangulatnak, csupán a megerősödő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Mindenképp ajánlott kihasználni ezt a kellemesebb napot és minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni.

A levegő minőség a nagyobb városokban kedvezőtlen, másutt jellemzően alacsony a légszennyezettség.

A közlekedés során az erős oldalszél jelenti a fő veszélyt. Az erős szél csökkenti a gépjármű menetstabilitását, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s