h i r d e t é s

Több lesz ma a napsütés, csak a szél ne fújna

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több lesz ma a napsütés, csak a szél ne fújna

2020. március 08. - 06:04

 

Tartósan erősen felhős tájak elsősorban az Alföldön lehetnek, és gyenge eső, zápor is inkább csak ott fordulhat elő néhol.

Délelőtt közepesen felhős, napos idő várható, északkeleten egy-egy jelentéktelen záporral. 

Délután közepesen felhős lesz az ég, néhány órára mindenhol kisüt a nap. Jelentős csapadék nem lesz, néhol futó záporok kialakulhatnak. Erős lesz az északnyugati szél. Kora délután 6, 11 fok várható.

Felhősen indul a hét

Hétfőn délelőtt nyugat felől egy közelgő front felhősávja éri el hazánkat, emiatt felhőzetnövekedésre kell számítani.  Délután országszerte megnövekszik a felhőzet, a nyugati tájakon záporeső kialakulhat. Változó irányú szél lesz. 7, 12 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik időjárási front térségünkbe, az átlagosnál melegebb idő és a nagy napi hőingás intenzív tüneteket okozhat! - írja a meteoklinika.hu

A hűvös időben a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők körében okoz végtagfájdalmakat. Amennyiben sajgó ízületekkel ébred, kezdje a napot egy átmozgató tornával és tartsa melegen fájó végtagjait. A panaszok reggel jelentkezhetnek legerősebben, délutánra országszerte megszűnnek a tünetek. A hűvös reggelt gyors melegedés követi, délután helyenként a 10 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet csúcsértéke. A helyenként több mint 10 fokos hőingás fokozott terhelést jelent sokunk számára: ilyenkor gyakori tünet lehet a vérnyomás-ingadozás, a krónikus betegek és az idősek múló rosszullétet és keringési panaszokat tapasztalhatnak.

A napsütéses időszakok kedveznek hangulatnak, de a megerősödő szél ront a hő-és komfortérzeten.  Mindenképp ajánlott kihasználni ezt a kellemesebb napot és minél több időt a friss levegőn tölteni, kirándulni, sportolni.

A levegő minőség a nagyobb városokban kedvezőtlen, másutt jellemzően alacsony a légszennyezettség. A pollenszint alacsony-közepes, az éger és a mogyoró okozz a legtöbb panaszt.

A közlekedés során az erős oldalszél jelenti a fő veszélyt. Az erős szél csökkenti a gépjármű menetstabilitását, a balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelem javasolt.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s