h i r d e t é s

Több mint egymillió forintot gyűjtött a KézenFogva Alapítványnak a Liferay Hungary csapata

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több mint egymillió forintot gyűjtött a KézenFogva Alapítványnak a Liferay Hungary csapata

2019. április 19. - 07:55

A Föld körül egy év alatt megtett virtuális sétával fogyatékos emberek munkaerőpiaci elhelyezkedését segítik

Az egészségesebb életmód égisze alatt rendezett egész éves kihívást az open source közösség aktív szereplője, a Liferay Inc. magyarországi képviseletének húsz programozója, hogy a Föld körül egy év alatt megtett virtuális sétájuk során összegyűjtött adományokkal hozzájáruljanak a KézenFogva Alapítvány fogyatékos emberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatásához. A Liferay Journey csapata létrehozott egy jótékonysági honlapot is, ahol a megtett lépéseiket világtérképen jelölték, emellett pedig olyan eseményeket is szerveztek, amelyek alkalmával szintén pénzt tudtak gyűjteni. A kampánnyal a Liferay cégcsoport azon küldetésének tesz eleget, hogy pozitív lábnyomot hagyjon a világban az üzlet és a technológia ötvözésével.

“A Liferay csoport küldetése, hogy saját eszközeivel segítse a világban zajló társadalmi problémák enyhítését. Jelenleg a munkaerőpiacon zajló munkaerőhiány az, ami sürgős lépéseket igényel, ezért döntöttünk úgy, hogy nem mindennapi kampány keretében járulunk hozzá a KézenFogva Alapítvány erőfeszítéseihez és támogatjuk az Esély a munkára programot.” - fogalmazza meg Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezető igazgatója. – „Miután a 40 750 kilométeres út során sikerült egy remek közösséget is létrehozni, itt nem állnánk meg, hanem folytatjuk a Liferay Journey-t, azon belül az előadásokat és az adománygyűjtést.” 

Balogh Zsolt hozzáteszi, hogy digitálisan gondolkodni valójában nem csak egy trend, hanem egy hosszú távú innovációs stratégia is, amely ötvözhető az új üzleti lehetőségekkel és a társadalmi felelősségvállalás kérdésével.

“Azzal, hogy 20 fiatal programozó lépésszámlálóval felszerelkezve nekivágott a világnak, azon versenyezve, ki gyalogol többet az egészséges életmód jegyében, számukra egy hatalmas élmény, számunkra pedig lehetőség arra, hogy a munkaerőpiacra visszacsatornázhassunk azokat az embereket, akik fogyatékosságuk ellenére örömmel vállalnak részt a munka világában.” - fűzte hozzá Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezető igazgatója.

A Liferay Journey a tavaszi szünet után Marokkóval tér vissza, május 16-án Borbély Bence mesél arról, milyen Marokkó a turizmuson túl. A rendezvényre 1500 forintos belépőjegyet szednek, amelyet 100%-ban a KézenFogva Alapítvány kap meg. 

A Liferay Journey-re ezen linken lehet feliratkozni: https://www.meetup.com/Liferay-Hungary-Journey/
További információ: http://kezenfogvamozdulunk.hu/liferay-hungary/
https://www.facebook.com/liferayjourney