h i r d e t é s

Több mint tíz kilométeren újul meg az M3-as autópálya november végéig

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint tíz kilométeren újul meg az M3-as autópálya november végéig

2020. október 09. - 10:34

 

Több szakaszon, összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya.

A kép illusztráció! - Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a következő időszakban szakaszosan, ütemezetten adja át a munkaterületet a kivitelezőknek. A munkavégzéshez kapcsolódó korlátozások 2020. október 12-én, hétfőn lépnek életbe, a beruházások várhatóan november végén fejeződnek be.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, teljes egészében hazai forrásból, közel 1,5 milliárd forint értékben összesen több mint 10 kilométeren újul meg az M3-as autópálya. A beavatkozások Aszód térségében a külső sávot, a 85-ös és 90-es kilométerszelvények között Ludas környékén két szakaszon a külső és a belső sávot, illetve a Nyíregyháza felé vezető oldalon a 121-es és 126-os kilométerszelvények között Mezőkövesdnél mindkét forgalmi sávot érintik majd. 

A több szakaszt érintő munkálatokhoz kapcsolódóan meghatározott ütemterv alapján építik ki a munkaterületeket és az ahhoz kapcsolódó tereléseket és korlátozásokat. Ahol szükséges és lehetséges, ott sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a munkálatok, hogy az autópálya 2x2 sávos kapacitása megmaradhasson. Így az Aszód térségi szakasz felújításánál a Nyíregyháza felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és a külső sávon haladhat, míg a Budapest felé vezető oldalról egy sávot átterelnek a Nyíregyháza felé vezető oldal belső sávjára, a munkavégzés mellett a Budapest felé vezető oldalon a belső sávot használhatják majd a közlekedők 80 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett. A felújítási munkák során rövid ideig a 90-es jelű Nagyfüged, Ludas csomópontban sem lehet majd felhajtani a főváros felé, az időjárási körülményektől függően előreláthatóan 2020. október 17-e és 22-e között. A csomópont további három le- és felhajtó ágait a munkaálatok nem érintik, azok a munkavégzés ideje alatt továbbra is használhatóak lesznek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat, előjelzéseket mindenképpen tartsák be! A sávelhúzásoknál és korlátozásoknál időben soroljanak be a torlódások és a balesetek elkerülése érdekében. 


 

Kommentek

h i r d e t é s