h i r d e t é s

Több százmilliós pályázati forrást nyitott a kormány a vallásos könnyűzene támogatására

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több százmilliós pályázati forrást nyitott a kormány a vallásos könnyűzene támogatására

2020. július 08. - 14:39

 

A kormány több százmillió forintot juttat pályázat útján a vallásos könnyűzene képviselőinek hangszerbeszerzésre és -felújításra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára - korábbi felvétel - Fotó: MTI/Kallos Bea

„A most megnyílt pályázati felületen keresztül százmillió forint fog jutni kezdő hangszereseknek, 300 millió a keretösszeg a profi zenészeknek, százmillió pedig a határon túli magyaroknak új hangszerek vásárlására. Folytatódik a templomi orgonák és más hangszerek felújítási programja, erre is százmillió forintot biztosít a kormány” - mondta Fekete Péter a sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára kiemelte: a magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el. Megemlítette, hogy nemrég Pajor Tamás és a Bolyki Brothers a tízszeres Grammy-díjas amerikai Take 6 zenekarral dolgozott együtt egy dalon. (MTI)


 

h i r d e t é s