h i r d e t é s

Toklász

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Toklász

2021. július 28. - 13:52

Orbán megint pánikba esett. Jön a negyedik hullám!

Rajta kívül ezt nagyjából mindenki tudta, akinek szemernyi sütnivalója van.

Terjed világszerte, Európában különösen.

Az idegenforgalom, a sportrendezvényeken összezsúfolódó nézők, a népszerűségi pontvadászat által hajtott nyakló nélküli nyitás, maszkot le a tömegközlekedésben, a kocsmákban, az etetőkben, mindenütt!

Az oltási kampány leállítása, miközben az öt és félmillió nem elég, de nem is igaz! Zömmel első oltottak. A gyerekek közül senki.

A tiszti főorvos hetekre eltűnt (nem, mintha sok vizet zavarna). A törzs feloszlott (nem, mintha sok vizet zavarna).
Az aggályoskodó virológusokat, immunológusokat leugatták.
Vészmadarak! Pánikkeltők!
Mindenki hátradőlt, akár egy éve! Hiszen itt a nyár!

A járványt erről elfelejtették értesíteni!

Most beütött! Főként az Izraelben történtek megrendíthették a vírus valódi veszélyességét és egészségügyi következményeit illetően folytonos szellemi kómában lévő miniszterelnököt.

Nyakunkon az indiai variáns, és oltatlan ifjúságunkkal minden áron nyitni akarjuk az iskolákat! Hiszen Gulyás kizárta az ország leállását, kerül, amibe kerül! (Neki nem sokba.)
Tehát szeptember 1-én megkezdődik a tanítás! Nem online, hanem az iskolákban!

Talán valaki rászólt Orbánra, hogy katasztrófa fenyegethet.

Ma, június 29-én ezért intézkedett. Ahogy szokott.
Megint rálőcsölte a pánikban foggant feladatokat és a felelősséget valaki másra.

Na nem a tiszti főorvosra, nem az egészségügyért felelős (két) miniszterre!

Nem! Az egyébként évi rendes szabadságukat töltő (azt máskor ki nem vehető) iskolai intézményvezetőkre! (Akik igazgatónak már nem felelnek meg.)

Hogy aszongya: augusztus 5-ig mérjék föl a 12-18 éves korosztályok oltási igényét, és augusztus 30-ig szervezzék meg az oltást az iskolákban!

Sajnos nem tudom, mert ezt nem lehet szebben mondani: na bazdmeg!

Egy hétvégét is magában foglaló hét nap alatt gyűjtsék be a nagy számban szintén szabadságon, úton lévő, nyaraló, elérhetetlen szülőktól az igényeket, összesítsék, továbbítsák! (Hová?)

Szervezzék meg az oltást!
Mi a rosseb? Ők kerítsenek tán orvost? Ők gondoskodjanak a vakcina kiszállításáról, az oltóhelyek berendezéséről? És még miről?
Mondjuk az ő feladatuk lesz a teljes adminisztráció? Az oltások dokumentálása, a felhőbe juttatása?
Esetleg a tanári kar fogja beadni az oltásokat?

Ezeknek elment az eszük! Csak annyi maradt, hogy újra elhárítsák magukról a munkát és a felelősséget, ahogy már kétszer, az online oktatás megszervezésével az iskolaigazgatókra (nekem azok!), tavasszal az oltást a háziorvosokra hárították! De azok legalább egészségügyiek voltak.

Igaz, ma már orvosi diploma nélkül elláthat valaki ügyeletes orvosi teendőket!
Felsőfokú végzettség nélkül lehet államtitkár, gazdasági vezető, tanár! Publikáció nélkül egyetemi tanár és professzor! Mi ahhoz képest egy oltási kampány megszervezése és lebonyolítása? Az évi rendes szabadságuk idején.

Orbánék mellesleg megpróbálják belendíteni az oltási kampányt, melyet maguk jelentéktelenítettek el az állandó melldöngetésükkel, hogy legyőzték a járványt, meg azzal, hogy az első oltás után védettségi igazolvánnyal szórták meg a népet, azt a benyomást keltve, hogy tényleg védettek.
(Aki ezt elhitte – elég sokan voltak –, megérdemli! Csakhogy a helyzet ennél bonyolultabb! Ugyanis másokat fertőznek meg!)

No, lám! Hát akkor az öt és félmillió egyszer, ritkábban kétszer oltott mégsem elég?
Egyébként fél Európa már megelőzött minket átoltottságban!
Az egyetlen mutató, melyre hivatkozni lehetett, ugrott!
Marad: Soros!

Ezért aztán most hirtelen ráébredtek a harmadik oltás fontosságára is!
Regisztráljon, aki akar! A két Pfizerre, Modernára kaphat elsősorban Sinoparmot (ez vicc?), ha nagyon ugrál AstraZenecát (mely iránt meglehetős a bizalmatlanság, jórészt megalapozatlan vérrögképződési problémák miatt(, Janssent (amivel itthon a kutyát se oltották).
Miért a Sinopharm? Hogy fogyjon a (valakinek) előnyös üzlet keretében beszerzett, a nyakunkon rohadó méregdrága kínai vakcina!
Különben a Balatonba önthetjük, mint a brazilok annak idején a tengerbe a kávéjukat, az amerikai telepesek pedig a teájukat.

Azért, ha nagyon erőszakos valaki, Pfizert vagy Modernát is kaphat.
Majd! Állítólag!

Címkék: 

 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s