h i r d e t é s

Tonhalra vadásztak, amikor rengeteg cápa jelent meg a hajó körül - VIDEÓ

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Tonhalra vadásztak, amikor rengeteg cápa jelent meg a hajó körül - VIDEÓ

2023. március 04. - 19:08

Dillon May elárulta, soha életében nem látott még ehhez foghatót, az általa készített felvételek pedig gyorsan terjedni kezdtek az interneten.

Múlt hónapban történt az az eset, amelynek során néhány amerikai halász sárgaúszójú tonhalra vadászott a louisianai Venice-nél, ekkor azonban nagy mozgolódásra lettek figyelmesek, ami még a tapasztaltabb szakembereket is meglepte.

CBS News szerint Dillon May, aki videót is készített az esetről, elmondta, hogy a barátnőjével, Kaitlin Dix-szel egy barátja halászhajóján tartózkodtak, amikor észrevették, hogy az etetés számos éhes cápát vonzott oda.

Ahogy az a felvételeken is látszik, több tucat cápa ment rá a csalira, s a hajó közvetlen közelében szinte csak azt lehetetett látni, ahogy a közel száz állat felveri a hullámokat, miközben vadul lakmároznak – derül ki a 24.hu beszámolójából.

May hozzátette, soha életében nem látott még ehhez foghatót, a videó pedig gyorsan terjedni kezdett a neten, a TikTokon például néhány felhasználó azt írta, hogy biztosan halálra rémültek volna, ha velük történik ilyen.

A National Oceanic and Atmospheric Administration Fisheries az eset kapcsán azt mondta, a cápák akár hat hétig is elvannak evés nélkül, de amikor végre táplálékhoz jutnak, egyáltalán nem válogatósak, bármit megesznek, legyen szó gumiabroncsról, rendszámtábláról vagy bármi ehhez hasonlóról. (liner.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!