h i r d e t é s

Tóth Gabi az ördög lihegését érzi időnként a nyakán

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tóth Gabi az ördög lihegését érzi időnként a nyakán

2022. május 25. - 06:34

A kereszténység és a zene kapcsolatáról beszélt a közmédia "Ez itt a kérdés" című műsorában Tóth Gabi. 

Tóth Gabi - Forrás: M5/YouTube

Az énekesnőt úgy konferálták fel, hogy „[é]rkezik hozzánk Tóth Gabi, az énekes Máté evangéliumának részletével azonosul: miszerint boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa”.

Tóth Gabi arról beszélt, hogy a nagymamájának köszönheti a vallásosságát, és hogy a színpadra lépés előtt mindig imádkozik. Szerinte Isten ajándéka az a tehetség, amit a zenészek kapnak. Állandó félelme, hogy elveszik tőle, de ő méltó akar maradni rá. Úgy érzi, a tehetsége nem az ő nagysága, amikor a színpadon áll, csatornaként működik, és az Istent szolgálja.

Elmondta azt is, hogy „az Isten adománya természetesen meg tudja részegíteni az embert”, ő hisz „a sötét oldal erejében” is.

Ez egy állandó küzdelem tud lenni, állandóan kísért minket. Sokszor éreztem én is, hogy az Ördög ott liheg a nyakamban. De az a lényeg, hogy tisztán tudom tartani a hitemet, hogy nem tudta átvenni az irányítást.

„Azt gondolom, hogy azokat az időket éljük, amikor bátornak kell lenni. Hiszem, hogy azért valahol egy keresztényüldözés van” - mondta a műsorban Tóth. „Én ezt tapasztalatból is…” - kezdett volna új mondatot, de egyik beszélgetőtársa félbeszakította.

Az énekesnő szerint a hit és a vallás olyan masszív alapokat ad, amikhez bármikor vissza tud nyúlni. Azt mondta, az Eucharisztikus kongresszuson akkora szeretet és egység ölelte körül, hogy nem tudott nyomot hagyni rajta a bántás, amit kapott érte.

„Végre egy olyan közösség befogadott engem is, és még nagyon sok más olyan lelket, akinek éppen szüksége volt rá, amiben azt éreztem, hogy mi olyan erők vagyunk együtt, hogy nem tud senki legyőzni minket.” (hvg.hu) / 444.hu

* Az, hogy Tóth Gabi hisz vagy nem hisz, az a magánügye. Az, hogy kiteszi a polcra, onnantól közügy. Ha pedig közügy, akkor téma lesz és beszélni fognak róla. A művésznő ott téved nagyot, amikor a munkásságára kapott kritikákat (hol lép fel, kikkel áll egy színpadon, miket énekel) szembe állítja a hitével. A kettőnek egymáshoz semmi köze. Akik támadják és kritizálják vagy megmosolyogják azért teszik, mert oda állt, ahová és nem azért, mert ő mélyen vallásos, vagy, mert hisz istenben. Azt is lehet mondani, hogy a jelenlegi politika kihasználja az őt a hitével együtt, egy reklámtárgyként tekintenek rá, aki a maga művészi módján "eladja" a kereszténységet. Még az is lehet, hogy Tóth művésznő komolyan gondolja, ami a politikáról már nem mondható el. Most olyan világ van, hogy a kereszténység mögé bújva villant a hatalom valami teljesen beteg ideológiát és ebbe az álszent képbe tökéletesen beleillik Tóth Gabi. Úgyhogy megnyugodhat, senki nem üldözi sem őt, sem a hitét. Egyszerűen sokan vannak, akik - nincs rá jobb szó - gyűlölik a kenyéradóját. (Juhász Máté)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s