h i r d e t é s

Tovább erősödik az MSZP-Párbeszéd szövetség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább erősödik az MSZP-Párbeszéd szövetség

2019. június 30. - 12:05

 

A Párbeszéddel kötött szövetség megerősítése keretében az MSZP létrehoz egy szociális ügyekkel és egy zöld, fenntartható fejlődéssel foglalkozó kabinetet, amelyekben az MSZP részéről Korózs Lajos, illetve Tüttő Kata vesz részt. 

Forrás: MTI

A Magyar Szocialista Párt elnöksége 2019. június 28-i ülésén értékelte az előválasztás eredményét. Köszönetét fejezte ki a budapesti választópolgároknak, akik szavazatukkal hozzájárultak, hogy sikeres és eredményes legyen az előválasztás. 

Külön örömét fejezte ki, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje. Az elnökség továbbá köszönetét fejezte ki az előválasztási kampány lebonyolításában segítő párttagoknak, aktivistáknak, valamint Kunhalmi Ágnesnek, Tüttő Katának és Molnár Zsoltnak. 

Az MSZP Országos elnöksége támogatja Karácsony Gergelyt abban, hogy Budapesten egységbe állítsa a sokszínű ellenzéki koalíciót, és így megszűnjön a Fidesz uralma a fővárosban. 

Az MSZP Országos Elnöksége felkérte Molnár Zsoltot, a párt budapesti elnökét, hogy az ellenzéki pártok közötti kerületi megállapodások mielőbbi véglegesítésében járjon el. 

Az MSZP Országos Elnöksége felkérte továbbá Komjáthi Imrét, hogy a soron következő elnökségi ülésen adjon tájékoztatást a vidéki településeken létrejött önkormányzati választási felkészülés helyzetéről és a szövetségek megkötéséről. 

Az elnökség döntött arról, hogy Nagykanizsa város polgármesterjelöltjének Dr. Hári Tibort javasolja.

Az MSZP Országos Elnöksége megerősítette, hogy a célunk továbbra is az, hogy az önkormányzati választások során minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából.

Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösségünk egységének megbontására irányul.

Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette. (OS)


 

h i r d e t é s