h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő, de ez az egyetlen jó hír

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő, de ez az egyetlen jó hír

2019. november 03. - 05:53

 

A hosszú hétvégén esővel és erős széllel egyre melegebb légtömegek érkeznek, két nap alatt hirtelen 10 fokot melegszik a levegő! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a Dunántúlon helyenként felszakadhat a felhőzet és némi időre a nap is kisüt, de országszerte gyakran lesz erősen felhős, borult az ég. Elszórtan alakulnak ki záporok.

Délután változékony időre van kilátás. Gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is előfordulnak. Elszórt záporokra kell készülni. Erős lesz a déli szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt sok felhőre, többfelé esőre, záporra kell készülni.  Délután eleinte mindenhol csapadékos idő lesz, majd nyugat felől elkezd szakadozni a felhőzet. A déli szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettősfront hat a szervezetre. Borongós, lehangoló, sokfelé csapadékos lesz a nap, továbbra sem pihenhet szervezetünk. Az igénybevételt tetőzi, hogy a szél egyéb panaszokat is kiválthat! - írja a meteoklinika.hu

Reggel északon helyenként párássá válhat a levegő, ezeken a területeken pedig fokozódhatnak az ízületi panaszok, így amennyiben érintett, akkor ön is végtagfájdalmakkal ébredhet. Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, a gyerekek ilyenkor gyakran élénkebbek a megszokottnál, olykor kezelhetetlenné is válhatnak. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul, így összességében elmondható, hogy egy rendkívül megterhelő napnak nézünk elébe.

A szél és a csapadék mellett nem lesz hűvös, de a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, emellett az esernyőt, esőkabátot se felejtse otthon! Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, különösen a szívbetegek tapasztalhatnak erőteljesebb igénybevételt.

A közlekedésben nedves, csúszós útszakaszokkal számoljon, megnövekszik a féktáv, ajánlott lassabban vezetni és kerülni a hirtelen irányváltoztatást! Erős, viharos légmozgás ronthatja a menetstabilitást, és figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s