h i r d e t é s


Továbbra is borsot tör a Fidesz orra alá a plakáttörvény: Kósa szerint véget kell vetni a korrupciónak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra is borsot tör a Fidesz orra alá a plakáttörvény: Kósa szerint véget kell vetni a korrupciónak

2017. június 19. - 18:01

 

Várhatóan egyetlen napirendi pontként az államfő által visszaküldött plakáttörvény lesz a Fidesz-frakció által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, amelyet pénteken tartanak - mondta Kósa Lajos frakcióvezető. - írja a napi.hu.

Forrás: pixabay.com

Meg kell szüntetni, hogy áron alul kaphat egy párt egy szolgáltatást, ennek a rendszerszintű korrupciónak véget kell vetni

- mondta.

Az illegális pártfinanszírozást megakadályozni hivatott javaslatból csak a feles parlamenti támogatást igénylő részeket fogadták el - emlékeztetett.

Most azért kezdeményezik a rendkívüli ülés összehívását - holott a határidőből szeptemberben sem csúsznának ki -, mert azt mondták, a választási törvényekhez "nem nyúlunk hozzá" a választást megelőző fél évben

- írja az MTI.

A frakcióvezető bizakodását fejezte ki, hogy sikerül kompromisszumot összehozni, és meglesz a szükséges kétharmados támogatás, ha nem, akkor a törvény feles támogatást igénylő részeit is "le kell szavazni". Elmondta, az MSZP hétfő délutánra hívott össze ötpárti egyeztetést saját javaslatcsomagjáról, ha arról tudnak tárgyalni, akkor esetleg biztosítható a kétharmad.

Kósa Lajos véleménye szerint a kérdést aktuálissá teszi a Jobbik plakátügye, amelyben az áfa- és a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

Ezzel a technikával Simicska Lajos, illetve a hozzá kötődő cégek ténylegesen kilóra felvásárolták a Jobbikot

- fogalmazott. Kósa Lajos azt mondta, a Jobbik állításával szemben a pártnak nem 2200 plakátja van, hanem 3500, és hatszáznál több citylight poszterük, valamint hirdetőoszlopuk van.

Véleménye szerint a plakátkampány - listaáron számolva - több mint félmilliárd forintba kerülhetett. Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik korábban azt mondta, 150 millió forintos hitelt vettek fel a kampányra, illetve azt is mondták, 25 millió forintot fizetnek havonta a kampányért.

Egészen biztos, hogy megvalósulni látszik a több százmillió forintra elkövetett költségvetési csalás azzal, hogy a szolgáltatást jóval a piaci ár alatt nyújtották. A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre elmondta, amennyiben a szocialisták vagy mások valamilyen javaslattal állnak elő, akkor a törvényalkotási bizottság pénteki ülésén ki kell dolgozni egy módosító indítványt.

A hihetetlenül alacsony tarifák és az elégedett ügyfelek véleményei révén a DEGIRO a leggyorsabban növekvő bróker Európában. Regisztráljon, és fektessen be a DEGIRO biztonsági struktúráján keresztül.

napi.hu

 h i r d e t é s

betöltés..

;