h i r d e t é s

Továbbra is vezet az ellenzék a kormánypártokkal szemben a legújabb közvélemény-kutatás szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra is vezet az ellenzék a kormánypártokkal szemben a legújabb közvélemény-kutatás szerint

2021. április 14. - 05:57

 

Az IDEA Intézet által márciusban elvégzett felmérés alapján a Jobbik tovább erősödött, míg az ellenzékre többen szavaznának, mint a Fidesz–KDNP koalícióra.

Budapest, 2021. április 7. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. - Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az IDEA Intézet által 2021. március 26. és március 31. között elkészített közvélemény-kutatás alapján emelkedett az ellenzék támogatottsága, míg a kormánypártoké enyhén visszaesett – írta az ATV hírportál.

A hat együttműködő ellenzéki párt, a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik közös listája a legaktívabbnak számító, biztos szavazók körében 48 százalékos támogatottsággal bír, míg a Fidesz–KDNP-re a megkérdezettek 44 százaléka voksolna.

A teljes népességet vizsgálva toronymagasan vezet a Fidesz–KDNP, a jelenleg kormányon lévő koalíció 30 százalékon áll.

Az ellenzéki pártok ranglistáját a Demokratikus Koalíció vezeti 11 százalékkal, míg a biztos szavazók körében 17 százalékot húznának be.

A második helyen a Jobbik található 10 százalékkal, ami két százalékpontos emelkedést jelent az előző hónaphoz képest, miközben a biztos szavazók esetében 14 százalékra nőtt a párt népszerűsége.

A Momentum Mozgalomra a teljes népesség 7 százaléka adná le a voksát, a biztos szavazó pártot választók körében 10 százalékon állnak. A választókorú népességen belül, valamint a biztos szavazó pártot választók körében a Párbeszéd 2-2, az LMP 1-1 százalékot kapna. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s