h i r d e t é s

Trump nyilvános megjelenésre készül, erőszak a levegőben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump nyilvános megjelenésre készül, erőszak a levegőben

2021. január 12. - 07:38

 

Donald Trump ma várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt, de bármit is mond, annak óriási jelentőséget lehet.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Az FBI egy nagyon komoly figyelmeztetést adott ki, mert tudomásuk szerint minden államban lehetnek zavargások Joe Biden beiktatásának napjáig. Ezek után született meg a döntés a szükségállapot bevezetéséről a hónap végéig, amit Trump rendelt el.

A helyzet egyre súlyosabb, és Trump hívői közül sokan még dühösebbek, mint azelőtt, látván azt, hogy az elnöküket egyszerűen eltüntették a közösségi médiából, és nem tudnak kommunikálni vele. A CNN jelentése szerint a leköszönő elnök kedden egy nyilvános megjelenésre készül, amikor meglátogatja a határfalat.

Az Egyesült Államok és Mexikó határához utazik a határ közelében fekvő Alamóba, hogy egészen közelről figyelje a több mint 450 mérföld hosszú fal befejezését. Vannak, akik kételkednek abban, hogy ez jó ötlet, mivel jelenleg vékony jégen táncol a demokrácia Amerikában, és újabb fegyveres zavargások törhetnek ki.

Trump az elmúlt négy évben többször is kiemelten beszélt az általa elrendelt meghosszabbított határfalról, ami milliárdokba került az amerikai adófizetőknek, ellenben Mexikóval. Ez az elnök korlátozó bevándorlási politikájának jelképévé vált, ami nagyrészt elzárta az országot a bevándorlóktól és a menekültektől.

Jim Darling, aki a szomszédos texasi McAllen texasi település polgármestere, elismerte, hogy nagy a feszültség. Trumpnak ez lesz az első nyilvános felszólalása a capitoliumi zavargások óta. Legutóbb röviddel azelőtt tartott beszédet, hogy kitört a hatalmas tüntetés a hívei között Washingtonban.

Az új elnök nem támogatja a fal építését, mert szerinte az kevésbé fogja visszatartani a bűnözőket és a kartelleket. Biden szerint ezeket az erőforrásokat intelligens határellenőrzési feladatokra fordítaná, mellyel biztonságosabbá tenné Amerikát. Ezek közé tartozik a kikötők átvilágítási infrastruktúrájának fejlesztése is a különböző beruházásokkal.

Biden ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy leállítja a folyamatot, mely szerinte sok pénzt szív el, de ez nem ilyen egyszerű a már meglévő szerződések miatt, és több kérdés is adódik ezzel kapcsolatban, azzal is például, hogy mi történik a magánterületek megszerzésével. Egyelőre nem született döntés ezekben a kérdésekben. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s