h i r d e t é s

Túl drágák az élelmiszerek a magarok kétharmada szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Túl drágák az élelmiszerek a magarok kétharmada szerint

2021. május 17. - 16:07

 

A Publicus Intézet április végi közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a válaszadók negyede kevesebb pénzből kénytelen megélni, míg 8 százalékuknak sokkal kisebb lett a bevétele.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Balázs Attila

Népszava által ismertetett felmérés eredményeiből kitűnik, hogy rengetegen negatívan élték meg gazdasági szempontból a koronavírus-járványt, ami abban nyilvánult meg, hogy megérezték az élelmiszerárak emelkedését.

Arra a kérdésre, hogy “mi okozza pénzügyi helyzetének rosszabbra fordulását”, a megkérdezett legnagyobb hányada, vagyis 65 százaléka a magas inflációt hozta fel indokként.

A válaszadók 17 százaléka mondta azt, hogy a járvány kitörése óta nem működik a munkahelye, kevesebb fizetést kap, vagy egyáltalán nem jut bevételi forráshoz.

A romló anyagi helyzet következtében az érintettek csupán 12 százaléka kért segítséget családtagjaitól, barátaitól vagy éppen a banktól.

A drágulás mindeközben tovább folytatódhat, a kenyérért, a tejért, a húsokért és az üdítőért is a pénztárcánk mélyére kell nyúlnunk.

Az alapvető anyagok ára 40-50, sőt akár 100 százalékot meghaladó mértékben is megemelkedett alig pár hónap leforgása alatt, ezeket pedig megannyi élelmiszer előállításánál alkalmazzák, ilyenek például a csomagolóanyagok és a takarmányok.

(liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s