h i r d e t é s

"Tündérek" a debreceni Morzsapartin! - 250 rászoruló lakhatott jól szombaton

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam
a- a+

"Tündérek" a debreceni Morzsapartin! - 250 rászoruló lakhatott jól szombaton

2023. február 18. - 18:00

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület február utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat a debreceni felebarátainkat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán.

Már jóval, egy órával a kezdés előtt legalább nyolcvanan álltak a sorban, és folyamatosan jöttek az ételre várók. A hó vége bizony sok  kisnyugdíjas, több gyermekes család számára okoz megoldhatatlan nehézséget. Most amikor az élelmiszerek ára a csillagos egekbe szökik, bizony a kevéske pénzből nehéz feladat a számukra, hogy a hónap második felében meleg ételt tegyenek az asztalra. Van, amikor még kenyérre sem igen futja. 

A téglási Tündérkert Pizzériának köszönhetően pizzapartit tartottunk. A pizzázó által felajánlott pizzából még repetát is tudtunk adni. A Morzsaparti végére több mint 150 nehéz élet helyzetű embertársunkat tudtunk megvendégelni a Bocskai téren. Jutott a pizzából az egyik debreceni anyaotthonnak is, ahol a gyermekek fülig érő szájjal fogadták a finomságot. Vittünk  pizzát a debreceni Dobozi úti hajléktalanszállóra is. Így ma mintegy 250 embernek tudtunk egy keveset segíteni. 

Most is sok új arccal találkoztunk. Voltak, akik többször is körbejárták a teret, mire lett annyi "bátorságuk", hogy sorszámért jöjjenek. Sokan lehajtották a fejüket, látszott végső kétségbeesésükben álltak be a sorba. Igyekeznek elkerülni az ismerősöket. Mert az ember egy héten legalább egyszer szeretne jóllakni. A szegény ember is vágyik törődésre, segítségre, vágyik arra, hogy  emberszámba vegye őket is kormány, az önkormányzat.   

Szomorú látlelete mindez napjaink Magyarországának. A szegénység, a nyomor, a kilátástalanság ott van a mindennapokban, és egyre nő. Mind többen kerülnek olyan élethelyzetbe, hogy segítség nélkül nem tudnak talpon maradni, képtelenek lesznek magukról gondoskodni. Felfoghatatlan, hogy a 21. században, a stadionok országában mennyien élnek egyik napról, a másikra. A kormány által csak a kék plakátokra kidobott milliárdokból  segíteni lehetett volna – nem is keveset – a társadalom leszakadó tagjainak. 

A magunk szerény lehetőségei szerint igyekszünk segíteni.120 ezer forint alatti kisnyugdíjasoknak ételutalványt és tartós élelmiszer csomagot tudtunk adni. A gyerkőcök között játékokat sorsoltunk ki. 

Tisztelettel köszönjük mindazoknak a támogatását, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a Morzsaparti vendégei 2-3 napra elegendő élelemmel mehettek haza. 

Hálásak vagyunk a polgári Tündérkert Pizzéria munkatársainak, akik hajnali négytől csomagolták a pizzát. Köszönjük a Diti Pékségnek a rendszeres segítséget. Köszönjük az IIyés Marci Alapítvány önzetlen segítségét. A nyugdíjas csomagok összeállításához Gergely, Marika, Ákos, Mónika és Sütő Balázs járult hozzá. Titi és Cinti támogatásáért is hálásak vagyunk. Balogh Alexandra és párja Tibor a sárgaborsót ajánlották fel. A FreeFrom Hungary Kft.-nek a kekszet köszönjük. 

A debreceni Morzsaparti csapat legközelebb március 18.-án hívja meg vendégségbe a cívisvárosban élő nehéz sorsú embereket.

Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat támogassa, segítse munkánkat.

Tudjuk, nem sok, amit adni tudunk, de mindezt jó szívvel tesszük. Szeretnénk, ha többen is mellénk állnának a magyar társadalom legelesettebbjei érdekében. Itt a mi térségünkben is sok ezren várják a segítő kezet, az emberi szót, szeretnének emberhez méltó életet élni.

Hívunk mindenkit, aki segíteni szeretne, két kézzel, vagy anyagi, vagy természetbeni támogatással.

>> Várjuk a debreceni lakosok, vállalkozások adományait is:
>> Várjuk éttermek jelentkezését, akik vállalják, hogy néhány kisnyugdíjas számára ingyenesen menüt biztosítanak;
>> Várjuk debreceni PÉKSÉGEK, élelmiszerüzletek, húsboltok, ÉTTERMEK jelentkezését az együttműködés érdekében,;
>> Várjuk a felajánlásokat, ételt, süteményt, TARTÓS élelmiszert korlátlan mennyiségben;
>> Gyermek könyveket, számítógépeket, laptopokat örömmel várunk, a legtöbb szegény családban az online oktatás elemi feltételei is hiányoznak;
>> Önkéntes SEGÍTŐKET is jó szívvel fogadunk, akik úgy érzik, tenni akarnak valamit a szegényekért;
(Használt ruhákat nem gyűjtünk.)

Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem az élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül, mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásért.

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, itt jelezheti:
Email-ben: [email protected]
Pénzbeli adományokra is számítunk.
Az egyesület számlaszáma MEGVÁLTOZOTT.
Kérjük támogatóinkat erre figyeljenek.
Egy Morzsányi Szeretet Egyesület; OTP Bank Számlaszám: 11738015--21471052

Nagyon sok embertársunk várja a segítő kezet. Tisztában vagyunk azzal, nem tudjuk megváltani a világot, de még a debreceni szegénységet sem tudjuk megszüntetni. Ugyanakkor hiszünk abban,hogy ha mind többen állnak mellénk, a sok kis cseppből egyszer  talán még "tenger" is lehet.

Az emberség, a szeretet és a jóság nem kerül pénzbe.

 

Lipcsei Andrea
az egyesület vezetője