h i r d e t é s

Tűz ütött ki egy melléképületben Bobán, egy férfi súlyosan megsérült

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tűz ütött ki egy melléképületben Bobán, egy férfi súlyosan megsérült

2018. július 10. - 15:27

 

Kigyulladt egy családi ház melléképülete és felrobbant egy gázpalack kedden Bobán, egy férfi súlyosan megsérült - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Illusztráció: flickr.com Fotó: Heather Paul

Egyed László tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint a Berzsenyi Dániel utcai családi ház 200 négyzetméter alapterületű melléképületében több ezer autógumit és néhány gázpalackot tároltak.

Hozzátette: tűzeset során egy gázpalack felrobbant, az ingatlan tulajdonosa, egy férfi súlyosan megsérült, az első információk szerint testének 30 százalékán másodfokú és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, ezért őt mentőhelikopterrel viszik a Győr-Moson-Sopron megyei Petz Aladár Kórház égési sérülteket ellátó osztályára.

A tűz oltásán a szombathelyi, a celldömölki, a sárvári és a pápai tűzoltók dolgoznak, de riasztottak keszthelyi és ajkai egységeket is. Az oltás során eddig már több gázpalackot hoztak ki az épületből a tűzoltók.

Egyed László tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint a lángokat már eloltották, az utómunkálatok még tartanak.

Hozzátette: a melléképület, ahol több ezer gumiabroncsot tároltak, teljesen leégett, a lángok átterjedtek a családi házra is, amelynek a tetőszerkezete károsodott.

Korábbi közlését pontosítva elmondta, hogy a tűzben nem egy, hanem két gázpalack robbant fel, ennek során egy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

(MTI)


 

h i r d e t é s