h i r d e t é s

Tűzoltó leszel

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tűzoltó leszel

2021. január 15. - 12:28

 

S katona! Netán vadakat terelő juhász? Frászt! Tüzet oltani veszélyes, vadakat terelni!

Orbán Viktor édesanyja, Orbán Győzőné, édesapja, Orbán Győző és fia, Orbán Gáspár (b-j) 2018. május 10-én az Országgyűlés plenáris ülésén, ahol újra miniszterelnökké választották Orbán Viktort - Fotó: Koszticsák Szilárd

De katona! Az lehetsz fiam! Ha már a részedre kreált „egyház” főpapi stallumát, némi tétova játszadozás után meguntad.

Egy infantilis ember megvalósítja saját és utódai gyermekkori álmait.

Elkészült a kisvasút, állnak, sőt szaporodnak a stadionok, hogy lehessen olimpia magyar földön. (Igaz, a dolgok jelen állása szerint online, vagy kizárólag beoltott, szájmaszkos, egymástól két méter távolságot tartó nézők előtt. Azért a szállodáim, az etetőim bevétele szépen felduzzadhat!) Én leszek az ország leggazdagabb embere, ha felnövök!

Bejött. Illetve az olimpia még hátra van. (Arról nincs tudomásunk, hogy elhangzott volna: én leszek az ország leghatalmasabb önkényura! Lehet, hogy nem fogalmazódott meg, de az is bejött.)

És jönnek a magzataim! Ráhelke elit svájci egyetemen tanulta a turistáztatás szakmáját (bár arról ott talán nem oktatták, hogy a papa akarata szerint állami forrásokból hogyan lehet a barátnői divat- és egyéb fedőcégeit százmilliókkal pénzelni).
Gáspárka pap, majd katona óhajtott lenni. Mindkettő meglett. Ez is az adófizetők pénzén.

Előbbihez szépen kistafírozták: ingatlanok, pénz tanácsadókra, hálózatépítésre. Utóbbi brit elitképző katonai akadémián, a (magyar) Honvédelmi Minisztérium „ösztöndíjával” jött össze.

Bagatell negyven millióért. Hogy minek? Ki tudja? A katonáskodás veszélyes játék. Ámbár a magyar hadsereget legföljebb tüntetők ellen lehet bevetni. Afganisztánba nyilván nem küldik a legénykét. Azt már
tán mégse!

Gáspár gyerek pont Loyola Ignácéval fordított utat járt be: Isten szolgálatát cserélte mundérra.

Reméljük, Menyhárt és Boldizsár nevű fiai nincsenek a Vezérnek! Bár a szűkebb család még így is kíván oktatni valót! Tiborczot például be lehetne íratni a Yale-re, közgazdasági stúdiumokra. Hogy megtanuljon a saját lábán állva gazdálkodni a vagyonkával, továbbra is eredményesen küzdeni a Nagy Harács Versenyben, esetleg Apuka jóindulatú támogatása nélkül is.

Szóval, van itt még általunk finanszírozható gyerek-, vagy felnőttkori álom.
Jó sokba kerülnek nekünk. Igaz, több is veszett itt mostanság, mint Mohácsnál.


 

Kommentek

h i r d e t é s