fbpx Úgy néz ki, magára marad a karlendítő jobbikos | CIVILHETES

h i r d e t é s

Úgy néz ki, magára marad a karlendítő jobbikos

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Úgy néz ki, magára marad a karlendítő jobbikos

2021. szeptember 25. - 12:26

 

Az LMP is kihátrált mögüle, Farkas Péter Barnabást már szinte semelyik ellenzéki párt nem támogatja az előválasztáson. 

Forrás: Farkas Péter Barnabás Facebook oldala

Az LMP sem támogatja a jövőben a jobbikos Farkas Péter Barnabást az ózdi előválasztáson, így gyakorlatilag minden támogatója kihátrált a politikus mögül – közölte az országos elnökség döntését a párt. 

Az ellenzéki előválasztás kellős közepén egyre nagyobb politikai hullámokat kavaró ügy robbant ki, amikor az atv.hu közzétett egy fényképet, melyen egy Farkashoz kísértetiesen hasonlító férfi a katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt épp karlendítésnek látszó mozdulatot tesz. Később a jobbikos politikus elismerte, valóban ő szerepel a fotón, de szerinte azon csak integetett és a kézmozdulat nem náci karlendítés volt. Erre később reagált az ATV Híradónak Fidrus Péter, Ózd független alpolgármestere, közölve: jelen volt azon a chorzówi találkozón, amelynek része volt a múzeumlátogatás, és Farkas Péter Barnabás nem integetett semmilyen tömegnek, mert „semmiféle tömeg nem volt abban a kiállító teremben”. 

Összességében Farkas Péter Barnabás a karlendítős ügye miatt igencsak nehéz helyzetbe került. A Momentum a botrány kirobbanása után szinte azonnal visszavonta támogatását az ellenzéki előválasztáson is induló jelölttől, az MSZP pedig a közéletből való távozásra szólította fel. Emellett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) meghívta a jobbikos politikust a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba, hogy azt megtekintve határolódjon el a szélsőséges eszméket valló szavazóktól. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s