h i r d e t é s


Új nevet kap Budapest - kész a stratégia

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Új nevet kap Budapest - kész a stratégia

2017. szeptember 18. - 16:00

 

A turizmusfejlesztési stratégia szerint Grand Budapest márkanévvel megy a nemzetközi piacra a főváros. - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

Érdekes részleteket tartalmaz a kormány honlapján a héten publikált Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia, amelyről még nem tárgyalt a kormány, így csak a társadalmi egyeztetésre küldött tervezetről van szó.

Középtávon, azaz 3-5 éven belül létre kell hozni a "Grand Budapest" ("lenyűgöző/nagy Budapest") desztinációt és márkát, amely magában foglalja a főváros közelében lévő turisztikai szempontból fontos látnivalókat, többek között Szentendrét vagy éppen a Dunakanyart.

Nem jött össze korábban

A tervezet utal arra is, hogy egy 2013-as projekt nem hozta meg a várt eredményt.

Az elmúlt évek legnagyobb nemzetközi kampánya a 2013-ban indított Think Hungary! - More than expected"

"Magyarország - felülmúlja a várakozásokat" kommunikációs stratégia volt.

A koncepció kifejezetten nagy költségvetéssel egy szezonális kampányként valósult meg, de hosszú távon nem folytatódott. Így a lehetősége annak, hogy a potenciális célcsoportnál megfelelően pozicionáljuk Magyarországot, Budapestet, a turisztikai termékeket, nem valósult meg" - áll az anyagban.

Gazdagokra épít Budapest

A tervezet szerint a stratégia a tömegturizmus "erőltetése" helyett a vendégéjszakák számának mérsékelt növelését célozza. Mégpedig a minőségi, igényes, fajlagosan sokat költő, azaz jómódú turistákat venné célba Budapest. A stratégia azt írja:

Fontos, hogy tudatos márkázással Budapestet történelmi szerepéhez méltóan pozicionáljuk, mint büszke, elegáns, élettel teli, prémium európai fővárost, megelőzve azt, hogy pusztán a bulituristák célpontjaként asszociáljanak rá.

Jelentős fejlődési potenciál rejlik az orvosi turizmusban is 

A több mint 100 oldalas anyag szerint "Budapest 10-szer nagyobb lett, 10-szer nagyobb élményt nyújt 2020-ra" üzenettel igyekszik majd elcsábítani a turistákat.

Az infrastrukturális fejlesztések között szerepel például egy 4 ezer fős kongresszusi központ felépítése, amely még vonzóbb célponttá teheti a fővárost.

napi.huh i r d e t é s

betöltés..

;