h i r d e t é s

Újabb abszurd fordulat a mágikus elemeket eddig se nélkülöző kopaszbotrányban!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb abszurd fordulat a mágikus elemeket eddig se nélkülöző kopaszbotrányban!

2016. augusztus 19. - 11:28
0 komment

A népszavazást akadályozó kopaszok nem bűnöztek, de lehet, hogy a választási iroda vezetője igen - írja a 444.

jog-asz.blog.hu

Újabb abszurd fordulatról ír a 444 a mágikus elemeket eddig se nélkülöző kopaszbotrányban!

A rendőrség ugyan"bűncselekmény hiányában" megszüntette a nyomozást a februári népszavazási botrány, a kopaszbalhé ügyében, de a vasárnapi boltzárról kezdeményezett MSZP-s népszavazás ügyében újabb, tán még az eddigieknél is abszurdabb fordulat történt:

a hvg.hu értesülései szerint a rendőrség kénytelen lehet átadni az ügyet az ügyészségnek, mert a Nemzeti Választási Irodát vezető Pálffy Ilonával szemben felmerülhet a bűnpártolás gyanúja.

Amikor ugyanis február 23-án nagyon erős, nagyon kopasz emberek fenyegető fellépésükkel akadályozták a bejutást az NVI épületébe, az NVI elnöke elküldette a riasztott rendőrjárőröket. Erről Nyakó István feljelentésének kiegészítésében tájékoztatta is a hatóságot, mondván ez újab bűncselekmény, bűnpártolás bűntettének gyanúját veti fel.

A kopaszok elleni nyomozást elutasító határozata végén pedig a rendőrség utal rá, hogy a Pálffyval szemben felmerült gyanút elkülönítették, és a vonatkozó iratokat megküldték a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek, mert hivatali bűnpártolás ügyében kizárólagos hatáskörrel csak az ügyészség nyomozhat.

A nyomozást eléggé leegyszerűsíti, hogy Pálffy a botrány után élő egyenes adásban maga ismerte el, hogy személyesen ő küldte el az intézkedő rendőröket. "Nem akartam, hogy ott rendőri intézkedés legyen, mert semmi olyan nem volt, ami indokolttá tette volna azt" - mondta az Egyenes Beszéd aznapi adásában.

444.hu