h i r d e t é s

Újabb döntéseket hozott a gazdaságvédelmi operatív törzs

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb döntéseket hozott a gazdaságvédelmi operatív törzs

2020. október 14. - 07:08

 

Gyorsítják a beruházásokat – számolt be a részletekről Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály pénzügyminiszter - Fotó: Facebook

Újabb ülést tartott a gazdaságvédelmi operatív törzs. Varga Mihály elmondta: döntöttek arról, hogy az állami beruházásokat gyorsítják azzal, hogy újabb eszközökkel egyszerűsítik és teszik hatékonyabbá a közbeszerzései ellenőrzéseket. Tovább fejlesztik az elektronikus közbeszerzési rendszert – tette hozzá.

Bejelentette azt is, hogy a kutatás-fejlesztéshez, innovációhoz kapcsolódó állami projekteket, beruházásokat mentesítik a bonyolult adminisztrációs szabályok alól, így gyorsabban és olcsóbban valósulhatnak a fejlesztések.

A pénzügyminiszter közölte azt is, hogy újabb forrásokat rendeltek a költségvetésből a beruházások támogatására. Az eredeti 4,5 milliárdról 7,1 milliárd forintra emelték az kkv-k eszközbeszerzési pályázatának keretét. Ez 164 vállalkozás számára jelent jó hírt.

A támogatásokkal 14 milliárd forint értékű beruházás valósulhat meg a következő időszakban - tette hozzá.

A cél, hogy a beruházásokat egyszerre ösztönözzék a vállalkozások és az állam oldaláról is. A költségvetési politika partner ebben. A feladat most az, hogy a költségvetésből minden egyes fejlesztésre szánt forint úgy hasznosuljon, hogy abból a magyar gazdaság profitál - mondta Varga Mihály. (infostart.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s