h i r d e t é s

Újabb fordulat Kósa Lajos ügyében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb fordulat Kósa Lajos ügyében

2018. március 19. - 19:42

 

A hvg.hu információi szerint tagadja az a svájci cég, hogy köze lenne Kósa Lajos fideszes politikushoz, vagy az őt megkereső csengeri háztartásbelihez, akinek a neve szerepel a miniszterrel közjegyző előtt kötött szerződésben - írja a napi.hu.

Forrás: napi.hu

A múlt héten került elő egy közjegyző által hitelesített szerződés arról, hogy Kósa Lajos megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter vállalta, hogy egy csengeri nő 1300 milliárdos állítólagos örökségét kezeli és állampapírokba, valamint beruházásokba fekteti. Cserébe a Magyar Nemzet által közölt dokumentum szerint 800 millió forintot kapna Kósa édesanyja.

A pénzt papíron az Altenrhein Aviation AG nevű svájci cég utalta volna el. A repülőterek és magángépek üzemeltetésével, valamint utóbbiak értékesítésével foglalkozó vállalkozás neve - ahogy azt a Napi.hu megírta - korábban egy szövevényes lengyel kormányzati gépbeszerzésben is felmerült, amelyben a Boeinggel kötött megállapodást próbálta megfúrni.

A lengyel parlament szakbizottsága, valamint a sajtó pedig arra jutott, hogy a vállalat több szálon kötődik a tenderen induló több másik társasághoz, valamint orosz oligarchákat véltek a hátterében felfedezni. Ahogy azt lapunk is írta, a cégben egyetlen egy magyar igazgatósági tag nem volt abban a 2013-2016 közötti időszakban, amikor a magyar miniszter és a csengeri nő, Szabó Gáborné megegyeztek.

Most az Altenrhein Aviation közleményt adott ki, amelyben minden magyar vonatkozást cáfolnak.

Sem Szabó Gáborné, sem más magánszemély soha nem volt Altenrhein Aviation AG részvényese. Kósa Lajos és Czakó János sem képviselőként, sem más minőségben nem vettek részt a cég éves közgyűlésein, őket sem a cég, sem részvényesei nem ismerik, velük kapcsolatban nem álltak

 - írja a hvg.hu a cég közleménye alapján, amelyet a vezérigazgató, Thomas K. Schilliger írt alá.

A vállalat állítása szerint az emlegetett időszakban, vagyis 2013-tól a 2015 közepén lezajlott tulajdonosváltásig a Pilatus AG volt az egyedüli, száz százalékos részvényese. A jelenlegi részvényes 2015 közepén vásárolta meg és tulajdonolja a mai napig is a száz százalékos részvénycsomagot az Altenrhein Aviation AG ban.

Valamint azt írják a közleményben, hogy a társasággal kapcsolatos valótlan információk, feltételezések a cégnek magának és a munkatársainak is kárt okoznak.

napi.hu


 

h i r d e t é s