h i r d e t é s


Újabb gondolati gyöngyszem Kövér Lászlótól identitásról és szabadságról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb gondolati gyöngyszem Kövér Lászlótól identitásról és szabadságról

2017. november 24. - 16:15

 

A magyarok és a szlovének egyaránt megtanulták a történelemből, hogy az identitás olyan, mint a szabadság: senkinek nem lesz több belőle, ha elveszi a másét. - írja a nepszava.hu.

Milan Brglez, a szlovén nemzetgyűlés elnöke (b) a világ egyik legöregebbjének tartott maribori szőlőtőkéről származó oltványt ad ajándékba Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének találkozójukon az Országház Varga Béla termében 2017. november 23-án. Forrás: MTI Fotó: Kovács Tamás

Így bölcselkedett az Országgyűlés elnöke a Magyarország és a Szlovén Köztársaság által 25 éve megkötött kisebbségvédelmi megállapodás évfordulója alkalmából rendezett konferencián.

Egyéb kincsek Kövér László gondolatvilágából: 

- Ez ( lásd fent - a szerk. ) a két ország nemzeti együttműködésének a nyílt titka, amelyet szívesen megosztanak bárkivel Európában, aki napjainkban fontosnak tartja az önazonosság és a szabadság egymással összefonódó kérdéseit.

-  Úgy is fogalmazhatnánk, Európában politikai értelemben tulajdonképpen mindenki kisebbségi, csak még sokan nem tudnak róla (...) a nemzetközi politikában nem a vélt vagy valós erőfölény alkalmazása, hanem az érdekek harmonizálása, a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés az egyetlen út, amelyen tartós eredményeket lehet elérni. 

(olvasnivaló: Szijjártó "kifinomult diplomáciai érzékkel" ment neki Hollandia nagykövetének)

- Az együttműködésre egyre nagyobb szükségünk van és lesz, mert egyre erőteljesebbek azok a kísérletek, hogy szabadokból ismét rabokká tegyenek valamennyiünket, nemzeti közösségeket és kisebbségeket egyaránt.

- Vannak - nem kevesen és nem lebecsülendő erővel bírnak -, akik ki akarnak forgatni mindannyiunkat nemi, családi, vallási és nemzeti identitásunkból, el akarják törölni nemzeti államainkat annak érdekében, hogy korlátlanul alávethetőek és kifoszthatóak legyünk.

- Az elmúlt negyedszázad tapasztalata alapján a tévedés kockázata nélkül megállapíthatják, hogy Magyarország és a Szlovén Köztársaság kisebbségvédelmi együttműködése egész Európa számára példaértékű.

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés...

;