h i r d e t é s

Újabb halálos baleset az amerikai hadseregnél, már zajlik a vizsgálat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újabb halálos baleset az amerikai hadseregnél, már zajlik a vizsgálat

2020. augusztus 30. - 08:05

Eddig tisztázatlan körülmények között két amerikai különleges katona is életét vesztette egy helikopterincidensben, ami sok kérdést vethet fel.

Forrás: Usa Daily Express

sputniknews.com The San Diego Union Tribune jelentésére hivatkozva arról számolt be, hogy csütörtökön halálos Black Hawk-baleset történt. Egyelőre tisztázatlanok a körülmények, hogy a helikopter hogyan is zuhanhatott le Kaliforniában, Colorado környékén.

Egyelőre annyit tudni, hogy sajnálatos módon két amerikai különleges katona meghalt a balesetben. A halálos incidensnek három sérültje van. Ezt az amerikai hadsereg különleges műveleti parancsnoksága erősítette meg.


Tyler Shelton (22) és Vincent Marketta (33) a helikpterbalestben elhunyt katonák
Forrás: Usa Daily Express

Az információk alapján egy rutinműveletről volt szó augusztus 27-én, amikor bekövetkezett a szerencsétlenség. A hadsereg megerősítette, hogy két katonájuk meghalt, míg hárman megsebesültek.

A területet azonnal biztosították, és megkezdték a vizsgálatokat, hogy megtudják, pontosan mi is történhetett. A közlemény szerint a helikopter nem bevétésen volt, hanem rutinszerű kiképzést tartottak vele a környéken.

További információk 24 órán belül várhatóak, és jelenleg semmi többet nem mondanak a nyilatkozaton kívül. J. Elise Van Pool, a hadsereg szóvivője egyértelművé tette a dolgot, így még várnunk kell a részletekre.

Pillanatnyilag azt sem tudni, hogy kik az áldozatok, de a rokonok értesítése már folyamatban van. Időről időre gyakorlatok közben is előfordulnak halálos balesetek, ami jól bizonyítja, hogy a hadsereg semmit sem bízhat a véletlenre, és nemcsak a hadszíntér lehet veszélyes.

Július elején az amerikai tengerészgyalogság hét tengerészgyalogos és egy tengerész halálát jelentette be egy baleset után, ami egy kétéltű támadójárművön (AAV) történt San Clemente partjainak közelében, szintén gyakorlat közben. (liner.hu)