h i r d e t é s

Újabb milliárdokat szórhat el Rogán propagandára

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Újabb milliárdokat szórhat el Rogán propagandára

2019. június 08. - 09:18

 

Némileg elhagyta magát az utóbbi időkben a kormányzati rémhírterjesztésért felelős Rogán Antal. Bizonyára túlságosan is lekötötte (nem túl) kedves felesége üzletelése, aminek eredményeképpen egy egész ország nézheti plakátokon akaratlanul is a divattervezőnek felcsapott „mázliasszonyt”, ahogy hvg igen találóan nevezi.

Másfelől a családvédelmi akcióterv sem teljesen tisztázott, hiszen annak trükkje a napnál is világosabb, mert ugye egy hitel három gyerekért jól hangzik ugyan, de ki az az eget rengetően hülye ember, aki nem képes felfogni, egy törvény időleges, magyarán mindössze addig tart, amíg a kormány egy elegáns tollvonással hatályon kívül nem helyezi, az e cél szellemében fogant gyermekek ellenben aligha fordíthatók vissza a szülőcsatornában.

Ahogy a bevándorlás megállításáról szóló plakátok anélkül is lerohadnak, hogy a kormány lehúzna egy újabb, vélhetően az utolsó utáni bőrt a témáról.

Így aztán némileg meglepő a Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor kézjegyével ellátott rendelet, miszerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda alatt működő Nemzeti Kommunikációs Hivatal mentesül mindenfajta pénzügyi ellenőrzés alól.

Egyszerűbben, Rogán úgy költhet, ahogy csak akar.

Közbeszerzést kötelező kiírni, ha a szervező állami szerv, cég vagy az állam megbízásából feladatot teljesítő bármilyen más intézmény, a rendelet pedig azért ad feladatkörönként felmentést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, mert a törvény magasabb rendű jogszabály, és nem lehetett feketén-fehéren kijelenteni, hogy az intézményre az egész úgy ahogy van nem vonatkozik.

A G7 nyomán április 4-én írtuk meg, hogy 2016 vége, az első ilyen szerződés megkötése óta 66,6 milliárd forintot – az Országos Mentőszolgálat másfél éves költségvetését – költhette el Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodája kormányzati tájékoztató kampányra. Ennek a legnagyobb nyertese valószínűleg az a Balásy Gyula, akinek a két cége, a Lounge Design Kft. és a New Land Media Kft. sorra nyeri a kormányzati kommunikációs megbízásokat, így 2018-ban akkora bevételt értek el, hogy tulajdonosuk potom 6,3 milliárd forintot vehetett ki osztalékként. /168 óra/

Tehát lényegében ezzel olyan költekezéseknek nézünk elébe, ami további összegeket vonhat el a valóban fontos egészség-, okatatás-, az igazságügytől, vagy ami azt illeti, a hiteles tájékoztatástól. Van egy nyugtalanító érzésünk, hogy a kormányzati hazugságok eddig nem látott mennyiségben szakadnak hamarosan a nyakunkba. És bár azt megszokhattuk, hogy Orbán és társai szájából megállás nélkül ömlik a mocsok, de talán mégse kéne erre további alkalmakat adnunk.

Vajon mikor tűnik fel nekünk, hogy a mi pénzünkön hazudnak a pofánkba?


 

h i r d e t é s